Direktlänk till inlägg 26 december 2006

Bergsgeten och vakthunden

Av Tuffa & Grynet - 26 december 2006 11:24

Idag har vi klättrat i berget. Det är kul tycker jag. Sen kan man sitta längst upp med nosen i vinden och kika ut över allt. Vi hittade lite justa spår att nosa i, nån kul pinne jag bar på en stund...Förresten hade jag vakttjänst i natt. Det var flockmedlemmar som inte var hemma när det var dags att gå till sängs. Jag sover ju på nedervåningen, ganska nära dörren så jag har full koll. Tror ni inte att det var någon som försökte smyga sig in i huset nån gång efter ärbar tid? Dom fick minsann veta att jag hade koll. Rejält briard-ylade vart dom. Sen pratade dom och tände lyset och då var det mattes syster. Dom gjorde iordning fika så att jag fick smaka julskinka. Gott. En timme senare var det klippt igen. En förlupen syster till tassade in och vart utskälld till en början... Min matte tyckte det var tröttsamt och stängde dörren om sig och husse så att vi fick fika ifred. Sen gick dom förlupna och lade sig, men glömde öppna dörren in till matte! Hemska tider. Jag fick alltså ensamt ansvar för nattvakten för nio tvåbeningar och fyra katter... Läskigt... Frammåt morgonen tyckte jag att jag hörde nått misstänkt igen och drog i för kung och fosterland. Då kom matte och öppnade så att jag fick komma in och sova. Skönt...Briard på vakt - det är mackt! /Tuffa

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tuffa & Grynet - 12 oktober 2010 15:26


Briardbrudens blogg har ju liksom gått i ide... Matten har saktat ner och gjort annat än att blogga om hundar, för hundar. Nu har vi kommit till vägs ände. Mycket beror det på att Briardbruden själv inte finns längre. Vackra, röda, glada Tuffa f...

Av Tuffa & Grynet - 8 juli 2010 22:06


Jag gillar att simma! Jag fräser fram som en torpedbåt! Nu har husse och matte köpt en roddbåt så att det ska bli lättare att vatten-träna oss i sommar. Jag har provsimmat efter den. Det gick jättebra! I båten kan man tydligen lasta mer än i kajak-...

Av Tuffa & Grynet - 3 juli 2010 21:16


Härom kvällen skulle husse och matte fixa med fåren. Sätta upp mer staket och så. Fåren var ivägen och matte försökte skrämma bort dem. Hon är ju inte så bra på det så när hon hade provat ett par gånger så tog jag saken i egna tassar. Hoppade in geno...

Av Tuffa & Grynet - 20 juni 2010 20:28


Det har flyttat in hönor. Dom låter massor och flappsar med vingarna så att det dammar. Tydligen ska dom göra ägg, men hittills har vi inte sett något sådant. Det vore i och för sig ett plus, för vi gillar ägg....   Jag var in och kikade på dom, ...

Av Tuffa & Grynet - 13 juni 2010 22:26

Jag hittade en alldeles egen ingång in i fårhagen idag! Utan att behöva passera den förhatliga och mycket farliga el-tråden!   Granne med våran hundgård ligger det som matte kallar för "gamla stallet". Där har det tydligen bott hästar förut. Där ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2006 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Briardbrudens blogg med Blogkeen
Följ Briardbrudens blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se