Alla inlägg under december 2006

Av Tuffa & Grynet - 15 december 2006 10:56

Fredag! Tvåbeningarna blir alltid så glada på fredagar och jag kan väl förstå det, för på fredagarna brukar man få popcorn! Jag gillar popcorn... Krasar så gott i munnen!Husse och matte var ute med mig på kvällsrunda och jag fick visa husse hur fantablastiskt duktig jag blivit på uppletande. Som ett skållat troll far jag iväg och letar reda på grejerna. Snabbt tillbaka till matte för att se om jag skall få springa ut igen och leta mera.När vi kom in sedan så gjordes det popcorn. Skojigast är att vakta när matte lyfter på locket till kastrullen, om man har tur då så kommer det varma popcorn flygande. Man får känna efter så att dom inte bränner tungan innan man äter dom.Snön ligger kvar! Jubel och fröjd. Matte har lovat att vi skall kolla sparkföret imorgon. Så då kan det bli drag!Över och ut, popcornen är slut /Tuffa

ANNONS
Av Tuffa & Grynet - 14 december 2006 23:14

Snööööö! Snööööö! Snööööö! Det är faktiskt vitt på marken! Jag blev vit i skägget och fick klumpar på tassarna när husse och jag var ute ikväll. Det är inte så kallt, så risken finns tydligen att det försvinner igen. Så alla får nu i uppdrag att hålla tassar, sporrar och tummar för att det får fortsätta vara vitt ute. Oddsen för tomten ökar...Heja snön friskt humör, det är det som vinter gör! /Tuffa

ANNONS
Av Tuffa & Grynet - 13 december 2006 23:00

Bah, vad jag är less på det här regnandet. Tröttsamt är det att behöva torkas varje gång man varit ute. Undrar om tomten kan komma om det inge rinns snö, släden kanske inte funkar då... Hoppas han kommer, jag har varit snäll!Allt jag önskar mig till jul, är paket med något kul (eller gott)/Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 12 december 2006 22:43

Tänk min matte har välan blivit knasig. Träning två kvällar i rad, utan att vi går kurs eller nått...? En uppletanderuta gjorde hon ikväll igen! Jag var på hugget, tog tre föremål två gånger. Snabbt och snyggt, om jag får säga det själv (och vem skall annars göra det?) Sen tränade vi lite lydnad. Skall! Det tycker jag är kul. Fast matte tycker att jag skall sluta kasta mig ner på mage när jag skäller. Jag tycker det blir bättre resonans med magen mot marken ju! Sen fick jag göra ett upplet till. Det är bara så kul!En liten sväng ner till stranden. Nu är vattnet sådär hårt och krasigt gott! Frost i skägget får man när man dricker av det. Hoppas snön kommer tillbaka snart...Husse och matte har förresten börjat jaga. Husse visade mig sina byten i kväll. Inte imponerad. Tre möss! Dom hade han fångat i källaren, i det där rummet där dom har potatisen och dom goda morötterna. Tycker väl att det var lite ynklig fångst, jag menar vem blir mätt på en mus?Husse förklarade att det var för att dom inte skulle äta upp potatisen och morötterna. Så det är klart, det vore ju synd, för det tycker jag om.Det bodde en mus, i vårat hus, nu är den platt, utan hjälp av nån katt! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 11 december 2006 23:02

Som jag trodde blev det en kort prommenad, men det kompenserade matte med att valla av en korridor och köra uppletande med mig. Tjoho! Blött, regnit och kolsvart. Finemangs, bara nosen att gå på, vem behöver mer? Det var superkul. Började med ett föremål. Klockren. Matte lade då ut två. Det roligaste längst bort. Jag gick ut, tog det första. In med det och sedan ut rakt och bra och tog det bortre. Sedan en konstig grej jag aldrig sett förut, än mindre haft i min mun. En gång med bara den, gick finemangs. Så eldprovet. Alla tre grejerna. Gick ut, tog knepiga, knoppiga igelkotten först. Den låg ju närmast... In, stå på tårna och vänta... Ut igen, ta pipiga korven i strumpa, tillbax. Lite distraherad och vill leka dragkamp med den... Samlar ihop mig och går ut lite löst på sista grejen. Luktar ju en massa från de tidigare letomgångarna. Går ut målmedvetet sökande av hela korridoren och hittar kampgrejen! Jubel och fröjd!Kort prommenad är okej, om matte lägger ett uppletande till mej! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 11 december 2006 19:28

Vad är det med hannar egentligen. Ingen hyfs alls. Idag vart jag nosad i baken igen, utan att ha erbjudit den till vederbörande. Nå, han fick då ett skall i örat som hette duga, eller GROOOFFFFF då...Han hade dock vett att be om ursäkt så då lekte vi. Tjoho! Sprang och hoppade och busade. Tyvärr var grabben lite till åren kommen så han hängde inte riktigt med i 2-års-briard-tempo utan vart rätt flåsig efter ett tag. Synd, jag hade kunnat leka länge.Nu regnar det igen. Jädra skit. Blöt blir man och matte blir sur. Kort kvällsprommenad alltså. Hejaramsor för vinterns snara ankomst!Vi vill ha - Mera Snö!Vi vill ha - Mindre Tö!Heja, heja, heja!Ge mig ett S --- S!Ge mig ett N --- N!Ge mig ett Ö --- Ö!Vad blir det? --- SNÖ!Alla vi som älskar vinter skäller nu - VOFF VOFF!Alla vi som älskar vinter skäller nu - VOFF VOFF!Alla vi som älskar vinter och längtar tills på snö man slinter, alla vi som älskar vinter skäller nu - VOFF VOFF!/Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 10 december 2006 22:05

Länge sen var det vi såg solen. Idag tittade gula kompisen fram och det var lite frostigt och gott i gräset. På första rundan i morse hittade jag en ekorre vid fågelbordet! Hurra! Dom låter så fantastiskt kul när man står nedanför trädet och frustar på dom. Längst upp i den klena björken for den. Hihi!Husse och matte bestämde sig för att ta en långprommenad i skogen. Finemangs! På vägen träffade vi Nisse som jag tycker om. Hans skojiga fru var inte med. Hon är rädd för mig, men bara i början. Trist, då får man inte springa fram och hälsa utan smyga stilla och fint. Då är hon inte rädd. Hur är det möjligt?Upp i skogen, östra vägen och upp på kammen. Massor av god snö kvar, och stora pölar att plumsa i. Fullt av spår att kolla in. Idag gick vi rätt hela vägen, matte och husse kollade mer noga nu så vi kom ner där dom tänkt. Synd tycker jag, sist vart det en längre prommenad än dom tänkt. Bara att tacka och ta emot!Sen skulle det tas in ved och husse gick i källaren för att stapla och sttäda före. Matte passade på att träna lite med mig. Hurra! Gjorde några riktigt fina lägganden och ingångar om jag får säga det själv. Matte verkade rätt nöjd också.Sen var det ved-dags. Det är när dom tar in tjocka träpinnar i källaren med hjälp av traktorn. Jag gillar inte traktorn. Jag får aldrig följa med i den, så låter den högt och har en hotfull skopa längst fram. Sen får jag inte sno dom där vedpinnarna heller, snålisarna...Länge var vi ute i alla fall, blev riktigt trött sen, sov skönt på mitt fårskinn. Lyckades charma av matte ett par köttbitar när hon fixade med middagen. Gött!Nu är det dags för Bia-bädden, ligger upp och ned och mest på snedden.../Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 9 december 2006 21:37

Jaha. Det blir nog ingen vinter i år. Ska det va så? Nä, släng det i soptunnan bara! Skitvinter. Här bor man i Norrland. Okejdå om man förblivit småländska hela livet, men jag flyttade faktiskt hit upp till mörkret och myggen och snön???!!!???Regnat hela för****ade dagen. Skittrist. Torka tassar och mage så fort man varit ute. Mest latat mig och busat lite med husse och matte inomhus. Husse och jag har varit ute en sväng också, blött var det, men KUL!Släpat omkring på min mjukisorm och lyckats entusiasmera matte att dra lite dragkamp med mig, hehe... Sen gjorde ormen nått oväntat. Den slingrade sig runt magen på mig och hur jag än drog i han så drog han tillbaka. Riktigt uppjagad vart jag till slut. Var tvungen att sova på ormen och fundera över det där sen...Tiggde av middagsskinkan. Framgångsrikt! Skall se om det går att lura ut matte på en tur så man får pinka en gång till innan det är dags att sussa. Husse har nämligen gått igång med slipmaskinen så honom ser vi väl inte mer ikväll. Hör honom gör vi, och dammet killar i nosen.Över och slut, nu ska vi ut! /Tuffa

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2006 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Briardbrudens blogg med Blogkeen
Följ Briardbrudens blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se