Alla inlägg under december 2006

Av Tuffa & Grynet - 8 december 2006 23:00

Imorse kröp jag (efter inbjudan) upp till matte i sängen och lurade henne att somna om. Vi vaknade inte förrän klockan nio! Snöade och var otäckt ute så matte iddes inte åka till jobbet haha!När vi var ute igår så klumpade sig snön i mina tassar så matte tog fram den lilla klippmaskinen... Rakade mina tassar på undersidan, mellan alla tår. Burrr. Jag avskyr när nån håller fast mina tassar. Bäst går det när jag får stå och matte tar tassen som när man krafsar ur hästhovar. Då känns det lite tryggare, när man får ha de andra tassarna i marken. Man kan sticka lite bättre. Killas gör det också. Massor av rött lurv hamnade på mattan. Fast sen var det skönt när jag gick ut. Inga snöklumpar som fastnar mellan trampdynorna och som måste gnagas bort hela tiden.På kvällen väntade jag och väntade och till slut så kom min husse hem! Jubel och fröjd!Klippmaskin är kass - naken tass.... /tuffa

ANNONS
Av Tuffa & Grynet - 7 december 2006 22:15

Vi sov länge idag. Matte var ledig så vi behövde inte gå upp förrän det vart ljust ute. Skönt... Sen var snön fortfarande kvar också! Vi gick i skogen och det fanns massor av spår att kolla in.På eftermiddagen fick jag selen på och drog matte en sväng på sparken. Superkul!Imorgon kommer min husse äntligen hem, skönt att slippa vakta matte helt själv. Ansträngande ansvar!Sista pinkrunda och sen biabädden. Gött... /Tuffa

ANNONS
Av Tuffa & Grynet - 6 december 2006 16:06

Nu är det vitt igen! Ljuvliga, svala, goda, vita snö. Nåja, jag äter snö som är annan färg också om det inte finns nån fräsh att tillgå.... Är nästan som glass!I somras fick jag en ahaupplevelse. När vi bodde i stan så brukade jag alltid lyssna på tutan som låter typ, na-na-nana-na, na-na-nana-na, na-na, na-na, na-na. Lät ju hur fränt som helst! I somras då matte och jag var hemma och ute och grejade så kommer det plötsligt en stor blå bil körande på "vår" väg. Och han tutade! Hur lät han tror du? na-na-nana-na, na-na-nana-na, na-na, na-na, na-na Tjoho!!!! Och ur bilen hoppade en jättetrevlig kille som jag pussade jättemycket, för att han var så snäll och tutade så kul. Då kommer nästa surprise. Han har glass!!! Fattaru! Glass! Jag älskar glass! Matte köpte knattepinnar med vanilj- och jordgubbssmak. Så hela sommaren så hade vi glasspaus i hettan. VI. Knattepinnarna var till mig!!!Så nu älskar jag tutilur-bilen ännu mer! Som ett sånt där kinderägg, tre saker. Roligt, kul kille inne i och glass!na-na-nana-na, na-na-nana-na, na-na, na-na, na-na /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 5 december 2006 22:30

Regn i december, me not like. Var är all kulig, julig, mumsig snöööö? Matte som är hundklädesmotståndare plockade till och med fram regntäcket till mig igår. Faktiskt ganska skönt att inte bli dyngsur på ryggen. Ett par sköna prommenader på Gültzaudden vart det i alla fall. Hittade en stor fin pinne som jag tig med mig. Sen kom jag till stället där ekorren var sist så då var jag tvungen att kolla om den var kvar. Det var den inte...På kvällen åkte vi till min bästa kompis Ester! Vi var ute i mörkret och regnet och sprang en stund. Middag fick jag jättesent, nyss ätit faktiskt. Dags att sussa!Sov sött, imorgon blött... /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 4 december 2006 17:26

Men förbenat nära var det. Strosade runt på Gültzaudden och kollade in vilka jyckar som passerat under dygnet. Så ser jag den plötsligt. En oförsiktig, stor och grå ekorre. Som sitter mitt på en gräsmatta. Träden långt i fjärran. Satte en jädra sprutt så att gärstovorna rök. Matte tjöt för döva öron, hehe...Korren fick fart på småbena och axade ganska friskt mot en stor sälg som var närmast. Blev lite försinkad av gammal mjölkört som dolde korren och han fick en välbehövd sekunds försprång.Där stod jag med lång briard-näsa medan han satt arg och skällde uppe i trädet. Nästa gång ska det vara FOKUS och inget larv. Vill ha en av dom däriga korrarna. Ser roligare ut än min nalle hemma...Över och ut, ska ta den till slut. /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 3 december 2006 16:50

Första advent är det idag! Det betyder att man väntar på tomten, eller nått... Strunt samma. Man fikar i alla fall! Matte bakade sånna gula, goda bullar i morse, jag låg fint och väntade men fick inte hjälpa till.Ut i skogen var vi sen, gick en lång, skön prommenad. Visade mattes syrra alla mina fina nosställen. Hon jagade mig en stund, men dom är ju så förtvivlat långsamma dom däringa tvåbeningarna att man får låtsas springa fort fast man egentligen lunkar på, för att dom inte ska tappa sugen och sluta jagas... Hon tränar ju på gym, så hon orkade längre än matte i alla fall!Efter skogen var det dags för bullar i alla fall. Fick pepparkakor också - För att bli snäll, sa dom . Vaddå BLI? Jag som är den snällaste hunden i hela huset!Nu har besöket åkt och jag kan tagga ner lite. Måste ju hålla koll på besökare hela tiden, kan ju hända att dom vill leka med mig rätt som det är och då är jag på!Pepparkakor åt alla briarder! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 2 december 2006 16:41

Idag var det frost i nosen och den där gula kompisen uppe i det stora blå kikade på oss, så människorna var så glada! Till och med så glada att de gav sig av på en långprommenad. Härligt!Vi gick en ny väg och plötsligt så var det nån som skällde. En stor svart-vit snubbe kom utstöddandes på vägen. Han vaktade sitt hus och skulle enligt hans tycke inspektera alla andra hundar som kom förbi. Stor var han också. - Landseer kom matte och hennes syrra fram till. Landseer - blandseer, ohyffsad var han i alla fall. Stövlade rakt fram till mig och stack nosen i min bak. I MIN BAK! Inte hade jag erbjudeit honom att nosa i den inte! Snacka om att han fick ett nyp i kinden och en skarp tillsägelse. Sen straffnosade jag honom i baken. Han stod och kråmade sig med örona ihop och svansen ut. Sen försökte han nosa mig i baken IGEN! Nä nu jäklar... Fick säga till honom på skarpen och nypa igen. Sen gick vi därifrån, och jag vickade extra mycket på rumpan så han skulle komma ihåg till nästa gång att man frågar först!Nosa bara i erbjudna bakar! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 1 december 2006 19:38

Idag hände det igen, matte plockade fram tortyrredskapen. Karda och kloklippare! Klorna försöker jag bara glömma att dom ska klippas. Står och ser bort och sväljer febrilt medans matte klipper. Avskyr när nån håller i mina tassar!Kardningen kan väl för all del gå an, bara hon kunde låta bli ljumskar, armhålor och tassar. Gick hyrsat fort i alla fall. Sen fick jag rostbiff. Allt är förlåtet!En briard behöver kött - för att leva gött! /Tuffa

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< December 2006 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Briardbrudens blogg med Blogkeen
Följ Briardbrudens blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se