Alla inlägg under april 2007

Av Tuffa & Grynet - 23 april 2007 23:45

Matte skulle släppa ut mig sista kissrundan innan kvällen. När jag gått av bron så jamade det under den! Jag och matte vart lika paffa båda två. Då jamade det igen? Matte sade åt mig att gå in och jag var så förvånad att jag gjorde det. Då stängde matte dörren utifrån! Jag hörde hur hon lockade på katt-fan som jamade mer och mer.


En lång stund var hon ute och pratade med den där inkräktar-katten. Kom in och berättade för husse att den var så söt och kelig. Jo jag tackar jag. Sen satt den där skit-katten på bron i över en timme och jamade och skrek. Ville väl komma in i mitt mysiga hus men tji fick den...


Glamm och skratt, ät en katt! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 22 april 2007 21:49

Idag var det dags för kurs igen! Vi har ju tränat lite i veckan så matte var faktiskt snitsig när vi tränade linförighet idag, jag kände mig nöjd med vilken bra position hon hade idag, raskare steg och högre blick.

Sen skulle vi träna framförgående. Då skall man gå framför matte mot en grej som hon lagt ut. Jag hade inte riktigt koncentration för det där eftersom min kompis Fixa och hennes matte hade kommit till klubben och tränade på planen brevid. Jag ville kolla på dom och inte på det trista spengummit som matte hade lagt ut.

Sen fick vi göra min favvo-grej. Platsliggning. I lugn och ro fick jag ligga och kika på dom andra en jättelång stund. Sånt gillar jag! Nog för att det är kul när det går undan, men ibland är det skönt att få varva ner!


När vi kom hem så var jag ute med husse och grejade. Då kom mina favvo-barn och hälsade på. Dom och jag lekte med pinnar och jagades lite. Jag tacklade faktiskt bara omkull en av dom en enda gång. Bra tyckte matte, lite väl trist tycker jag, men jag var lite trött efter förmiddagen.


Tror ni man fick vila sedan då? Nej in i bilen bara och iväg till Husses kullsyster och hennes familj. Där var det massor av folk för nån fyllde visst år. Jag var rätt trött och orkade knappt retas med korv-hunden.


Nu är det äntligen dags för Bia-bädden.


G´natt /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 21 april 2007 13:58

Husse och matte tog mig på prommenad till skogen idag. På väg upp så fick jag syn på grannens Maja. Bestämde att det var dags att klämma till henne lite och smet dit. Matte vart jättearg och sprang ikapp mig och bar mig ut i nacken. Aj! Fick i alla fall in några nyp på Maja-hunden först...

 Sen stötte vi på labradorerna som bor tvärs över vägen när vi kom upp i skogen. De var ute och prommenerade med en häst... 

 Skönt var det i skogen. Vi klättrade och spanade. Jag fick massor av pinnar i pälsen. Matte drog bort dom när vi skulle gå in. Det är inte skönt!

 Hört talas om att det är tortyr på gång till kvällen. Vi skall ju på kurs imorgon så då måste man ju snofsa upp sig!


Tofsan-snofsan /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 20 april 2007 20:57

Husse och matte åt lövbiff till middag. Vad fick jag? Kulor och överbliven grahamsgröt. Gott....


Tuffa/köttätaren 

Av Tuffa & Grynet - 19 april 2007 10:41

Jaha, då har man vart hos vettrinär´n då. Det är sånt man måste ibland för check-ups och annat kolifejs. Idag var det vaccination för att man inte skall få valpsjuka. Som om jag var en valp? Eller hur...

 Nåväl, vi gick dit och fick vänta i ett slag. Det stod en såndär stor våg i väntrummet så matte tyckte att jag kunde väga mig medans vi väntade. Så jag klev upp och satte mig fint. 35,2 kilo väger jag idag. Trevlig matchvikt tycker jag!

Så kom vettrinär´n. det var en tjej som luktade hund. Trevligt. Jag fick komma in i ett annat rum och matte sade åt mig att ligga. Så fick jag en näve gotter av vettrinär´n som jag låg och knaprade på. Så pillade hon mig lite i nacken och jag fortsatte knapra i mig godis. Då var jag plötsligt duktig? Que? Ok då, det var jag väl. Fick mer gotter och sen så var det färdigt och klart. Kliade lite i nacken sedan men det var allt.

 Kan tänka mig att gå dit fler gånger! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 18 april 2007 23:21

Jag har hjälpt husse att dra pinnar. Tycker jag att jag gjort i alla fall. Husse var inte lika nöjd, påstod att jag inte drog åt rätt håll och att jag måste låta bli dom pinnar som han redan dragit. Fånigt. Vad skall det vara bra för att ha alla pinnarna på samma ställe? Det är ju bättre att ha dom utspridda lite hursomhelst så att man alltid kan hitta någon när man behöver den.

 Nu har i alla fall husse samlat alla pinnar i en jättestor hög nere på stranden. Han säger att vi skall elda högen till helgen. Jag gillar inte att elda. Det blir varmt och läskigt och ryker i nosen och ögonen. Är det inte bättre att spara pinnarna så att man kan leka sönder dom istället?

 Pinnprinsessan/Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 17 april 2007 18:32

Jag har bakben. Och en rumpa. Matte tycker att jag skall ha kontroll över var dom delarna är och helst placera dom där hon vill. Vi tränar ju hårt (...hmmm...) numera och då gäller det att ha koll på aktern.


När jag sätter ner den snyggt och fint där matte vill då får jag skinka! Fattaru! Skinka för skinka! Whoho!!!


Sen så gick vi iväg bakom ladugården och då hade matte den luringen gömt spårapporter där.  Trodde hon i alla fall. Jag hittar ju dom plättlätt. Och då får jag skinka igen.


Life is beautiful! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 16 april 2007 18:12

...och jag får inte skälla på honom! Husse och matte säger att han skall fixa med mojängen som värmer vårat hus.


Jag vill ju helst vara med honom och se vad jag kan göra för att hjälpa till, men jag får inte vara i källaren. Synd. Jag ligger i hallen och vaktar på honom för att se var han tar vägen


/Tuffa vakthunden 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards