Alla inlägg under maj 2007

Av Tuffa & Grynet - 23 maj 2007 15:41

Idag hördes den igen! Glassbilstutan! Jag blir alldeles uppspelt när jag hör den där truddelutten. Grynet fattade ju såklart ingenting, hon har väl varken sett bilen eller ätit glass ännu får man förmoda. Jag välkomnade såklart killen som kör bilen med en öm bogtackling. Han känner ju mig nu så han blir inte så förskräckt längre. Grynet hälsade lite mer fjäskigt på honom och han blev len på rösten när han pratade med henne.


Sluta fjäska, fram med glassen!


Matte köpte glass i alla fall så nu hoppas vi på en lika solig sommar som i fjol, för då får man glass ofta, och det är gott!


Om jag får glass, får du vacker tass! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 22 maj 2007 22:02

Hon är rätt energisk min nya lillasyster. Klockan kvart i tre gastade hon och stod i från sitt fängelse. Matte har gjort en liten hage av kompostgaller som hon får sova i. Det är bra, för då behöver jag inte passa henne hela natten. I alla fall så blev det briard-yl-konsert mitt i natten. Tror ni att matte skällde på henne för det? Nähä då. Plockade upp den lilla råttan och ut med en väldig fart. Det var bara att hänga på det. Så var vi ute och tassade en stund. Hon var till och med lite busig, skulle tassa mig på nosen och så.


Grynet både kissade och lade en liten korv. Jag sympati-kissade lite bara. Sen fick vi gå in igen. Lite härsken vart hon allt lillasyster när matte satte in henne i fängelset igen. Men matte bara tryckte ner henne så hon lade sig och strök henne lite, då tystnade hon och somnade på tre röda sekunder. Skönt, jag var faktiskt ganska trött.


Sen har vi lodat på idag. Jag fick leta rätt på den lilla valp-råttan när hon plötsligt drog iväg och matte inte hann se vart hon for. Matte har ju ingen fungerande näsa, men för mig var det en enkel match. Matte blev jättenöjd med mig när jag visade var Grynet var. Jag har gjort några lekförsök med henne, men om man bara antyder nån skön tackling så skriker hon som om man faktiskt hade tacklat och inte bara tänkt. Märkligt.


Nu är det dags för bian. Fängelset för lillasyster. Så får vi se om det blir natt-promenad igen.


Valpen är trött efter att mig ha mött. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 21 maj 2007 23:23

Inte kan väl denna lilla råtta vara sötare än jag? Enda anledningen till att jag ligger såhär är att hon har parkerat på mitt öra...



Av Tuffa & Grynet - 21 maj 2007 17:28

Idag kom hon då - lillasyster... Hon heter Grynet och är lika stor som min lilla nalle ungefär. Jag tycker hon verkar vara rätt spännande och hon verkar tycka att jag är rätt OK också. Hon leker inte så mycket ännu, men hon verkar lite förvirrad över vart hon har hamnat. Muttrar något om "Mamma" och "brorsorna". Hon har fått min gamla uggla som jag hade när jag var liten. Den gillar hon och jag tröttnade ju på den för länge sedan så den kan hon få ha.


Jag har fått ett Gryn, två briardbrudar i byn! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 20 maj 2007 17:12

Kolla bara!!!


Fler bilder kommer på övre norrlands hemsida snart... 


Av Tuffa & Grynet - 19 maj 2007 22:07

Har någon varit med om att så fort man får tag i sin kamplekar-mojj, så sitter det fast en tant i den? Så har det varit hela tiden nu på lägret. Knappt har man satt tänderna i något förrän det sitter en tant i andra änden och drar och rycker för glatta livet. Det är ju för all del bra med styrketräning och i ärlighetens namn ganska kul också...


Dom är så alerta och "på" alla tanterna på kursen. Det är nog nyttigt för dom att vara i flock ibland och social-träna lite. Dom är ju inte lika signalkänsliga som vi fyrbeningar, men så snart dom har umgåtts nån dag så brukar det släppa och dom blir lite mer naturliga i flocken. Skönt!


Nykampad, småstampad... /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 19 maj 2007 00:14

Idag har vi lägrat hela dagen igen. Fattar ni hur kul det är här? Vi är nästan tjugo briarder på samma ställe! Dominerar totalt!


På eftermiddagen tog vi en prommenad med några av dom nya kompisarna. Det var Nemi, Pepsi, Nova, Castor och Tore. Lika många svarta som fawnar. Hur snyggt som helst. Kul var det!


Castor verkar ju gilla mig... Nosade såklart i baken... Det var i alla fall ganska lätt att springa ifrån honom för då hängde sig hans lillebror Tore i hans bakben eller svans. Som ett briard-ankare....


Pälsbollarna regerar! /Tuffa


PS. Fritz! Det är två av dina syrror med. Freja och Filippa. Och din kära mor förstås! Och Nemi är din halvsyster... Du skulle varit med. Vaddå långt att köra? Fjams.... 


Av Tuffa & Grynet - 18 maj 2007 23:53

Tack Hedwig! Matte den irrpotten minns ju så dåligt ibland sånt som jag tycker är viktigt att berätta. Som kött då...


Matte kokade ju kött häromdagen. Till lägret. Dock inte till briarderna som det hela lägret rör sig kring. Igår så gjorde hon soppa på köttet. Det innebar att köttet skulle gojsas av från benen. Tvåbeningar är ju lite petiga med att det inte får vara senor och andra sega bitar i kött. Dom har ju gubevars så dåliga tänder så man kan ju förstå dom.


I alla fall så höll matte på och grejade med det där köttet i sju evigheter. Alla smaskiga bitar som var sega hamnade i en skål. Den fick jag sedan! Jubel och fröjd!


Kan säga att det måste vara onödigt att späda ut köttet i en soppa sedan för det var då gott alldeles som det var.


Gott med flott! /Tuffa 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards