Alla inlägg under maj 2007

Av Tuffa & Grynet - 17 maj 2007 22:08

Lägerdag! Vi började i skogen. Mitt favvo-plejs! Spår lades ut och sedan blev vi jyckar uppknutna vid varsitt träd medan mattarna fikade. Vilket sätt... Jag vill också hellre fika än att ligga vid nått jädra träd och tråka. Lilla fröken Nemi och jag turades om att skälla och hojta. Matte var rätt härsken på mig till slut så jag höll näbben och ägnade mig åt att demolera lite pinnar jag hittade istället. Fortfarande kastade matte mörka blickar på mig?


Så fick jag äntligen gå spåret! Det var oerhört lättsprungen terräng och jag eldade på ordentligt. Var nära att springa förbi andra pinnen men vindade in den i näsan och tog den. Matte påstod att jag missat två pinnar men jag är inte så säker på att hon inte ljuger på mig. På ett ställe hade hon sprungit runt ett träd och tafsat på det med händerna. Fränt! Avslutade storstilat och hittade den långa pinnen.


Sen gick vi en sväng i koppel och då hade nån slarvig tvåbening tappat apportpinnar efter stigen. Matte blir ju så löjligt glad när jag kommer med dom till henne så jag gjorde ju det förstås.


Sen fick jag vila en stund. Skönt. Så var det dags för lydnadsträning. Matte tycker ju att jag är slafsig i munnen och inte håller någe bra i apporten. Busiga fröken knöt ett koppel i apportbocken och drog den efter sig. Hallå! Jakt! Genast mer intressant. Matte försökte ta den före mig men jag är ju som alltid snabbast. Gällde att knipa igen matintaget för så fort jag tog nytt grepp så ryckte fröken ur apporten ur munnen på mig...


Fick demonstrera mitt "stjärt-in" idag. Meningen var att visa hur jag kråkhoppar när jag blir för ivrig, men jag var ganska trött och iddes inte så mycket utan trampade runt som man ska istället.


Vi avslutade med en budföring, men jag som inte hade fått vatten på hela eftermiddagen passade på att göra en avstickare ut i ett dike. Matte blev inte glad men fick skylla sig själv...


Vattna hunden, och ha den inte bunden! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 16 maj 2007 23:15

Hej bara vad många hårbollar vi har varit idag! Vi ska ju ha läger hela helgen och det är nästan bara briarder med. Säkert tjugo hårbollar i varierande storlek, ålder och nyans. Fantablastiskt!


Vänta bara när vi drar igång alla tjugo med ett briard-vakt-yl! Beware!


Woooo-hoooo-hoooo-hooooooooo!  


Lägerbruttan /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 15 maj 2007 22:03

Så har det inspekterats lillasyster idag igen. Jag fick ju som vanligt inte vara med. Fast jag är vaccinerad och allt... Kusin Hannie som är mamma till pupparna skulle tydligen bli sur då. Så jag fick sitta i bilen och lyssna på hur matte gullpratade med den där lilla råttan...


En knapp vecka kvar till dagen V som i valp-inVasion...


Imorgon börjar vi lägret! Kul det skall bli att träffa en del av er därute!


/Tuffa, still lonley on the top 

Av Tuffa & Grynet - 14 maj 2007 21:08

Så känner jag mig. Behöver jag förtydliga att det torterats. Det var faktiskt ganska skönt idag. Jag var jättetovig på rumpan och det kändes som om matte kliade mig med en massa sköna stålpiggar. Faktiskt var det precis var hon gjorde. Tovorna försvann och nu är man slät och fin.


Kanske man kan få smaka på det där köttet som matte kokar. Hon säger att det skall bli soppa till lägret som vi ska ha i helgen. Trorts allt så är det ju ett Briard-läger och då vore det väl på sin plats att briarden smakar av maten eller?


Såhär vårigt börjar det bli ute nu. Fast bilden är gammal...från i fjol när Ester och hennes mamma bodde hos oss för att deras människovalp skulle komma till världen.


Vill ha kött, ute regnar det blött. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 13 maj 2007 21:56

På förmiddagen var jag ute och jobbade. Satte upp elstängsel där det skall gå får i sommar. Jag har en viktig uppgift i det arbetet och det är att gå mellan dom som jobbar och peppa lite och kolla att dom håller farten. Nosa lite för att kolla att det inte finns några farligheter och så. Regnade gjorde det så det luktade extra gott ute, skönt i pälsen var det också.


Matte packade in alla våra grejer i bilen och till sist mig också. Så gav vi oss iväg. Jättelusigt fick vi köra för att vi släpade på en sån där vagn där matte hade ställt en massa soffor och stolar och sånt. Har vi inte tillräckligt med sånt hemma kan tro?


I Lycksele fick jag komma ut och lufta mig lite. Blev ordentligt utskälld av en Pudel i lunch-storlek. Herregud, kan dom inte se ordentligt dom där hundarna? Ser jag farlig ut kanske? Nåja, jag tassade förbi och låtsades som ingenting och fortsatte nosa.


In i bilen igen och efter en skön sovstund så var vi HEMMA!!! HUSSE!!! Han hade inte haft det så lätt i fyra dagar utan mig minsann! Ingen att hämta tidningen med, ingen att krafsa på magen, ingen att ge skinkbitar...


Ordningen återställd. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 12 maj 2007 21:05

Matte lämnade mig idag. Åkte iväg med skogsbyxorna och ryggsäcken utan mig! Jag fick vara hemma och vakta mattes lillasyster. Passade på att träna henne lite eftersom hon tänker skaffa hund snart. Jag tog med henne upp i skogen på en prommenad och visade hur kul det är att gå utan koppel. Då kan människorna nämligen gå hur lusigt dom vill och behöver inte anstränga sig för att följa med i briard-tempo. Hon klarade det bra i alla fall. Sen fick hon gå en bit i koppel också efter vägen, för att hon inte skulle springa ut bland bilarna. Det gick också bra. 


Hon kommer nog att klara det där med att ha hund tror jag!


Människoprataren /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 11 maj 2007 20:57

Idag har jag träffat en tiger! Minst så stor var han! Och med tänder som var enorma och klor som var jättelånga! Vi var på en ny gård och jag fick syn på en lurvig katt. Killevippen tänkte jag och skulle prova om det gick att sätta fart på katten där. Sprang mot den i sann briard-stil med pälsen fladdrande. Närmare och närmare kom jag. Saktade farten lite och frustade lite för att se om katten itne skulle sätta fart nån gång.... Men det gjorde den inte...


Plötsligt växte katten! Den blev minst dubbelt så hög och så fräste den. Började ana att denna kisse inte tänkte springa för mig. Fann det för gott att avbryta attacken och låtsas som om det regnade. Tog ett varv runt och siktade mot katten igen för att se om den kommit på andra tankar. Det hade den inte. Den hade satt sig ner och bara kollade på mig. Jag började känna mig som lunch...


Sprang tillbax till matte för att försöka få något stöd i livet. Tror ni jag fick något? Nähä då. -Klara dig själv du sade hon bara... Gjorde en runda till för att kolla läget, men avbröt. Ingen framgång...


Det finns tiggrar i Svärjet! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 10 maj 2007 17:33

Idag har vi åkt bil igen! När vi kom ur bilen kände jag inte igen mig men det luktade lite bekant. Vi gick fram till en dörr där jag inte fick gå in utan fick vänta utanför. Som tur var fanns det ett fönster där jag kunde kika in. Där var det en massa människovalpar som kikade tillbaka. På mig! Fränt!


Så öppnades dörren och min mormor kom ut. Eller Matt-mor kanske det heter. Det är ju mattes mamma alltså... Jätteglad vart jag! Hon jobbade där inne med människovalparna, men hade rast så hon kom ut och prommenerade lite med mig. Jag försökte övertala henne om att få jobba med henne resten av dagen. Vet ju att dom har kuliga rutch-kanor och sånt på sånna där dag-is-ar.


Sen åkte vi hem dit där mormor bor. Där är det skönt, för där kan man gå ute och filosofera som hemma. Fast det bor en Rasmus-katt där som jag är lite rädd för. Han är en sån där röd farbror-katt som inte är rädd för Briardbrudar... Så finns där katt-valpar! Jag hör dom där uppe på övervåningen men dom illbattingarna har satt kompostgaller för trappen såjag kan inte gå dit och lukta på dom.


Yyyyl! /Tuffa 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards