Alla inlägg under juli 2007

Av Tuffa & Grynet - 8 juli 2007 23:57

Idag har det varit en rolig dag. Massor av briardbus. Matte följde med och hejade på dom som skulle vänstervarva, Grynet och jag kröp upp till husse i sängen. Det regnade ute...


Vänstervarvandet hade gått bra. Polaren Doris-Dynamit blev utställnings-champinjon, vad det nu är. Fritz-Filur fick ett CACIB, det var tydligen också fint. Dimâge blev BIM, då är man snyggast förutom en kille som är snyggare...


GRATTIS TILL ER!


På kvällen kom dom hem till oss allihop. Grynets syster Gullan, Dimâge och Fritz. Vi lekte och hade skoj. Dimâge och jag rök ihop lite. Matte säger att vi är som Madicken och Mia, storasystrar som ryker ihop ibland. Grynet och Gullan ville inte vara sämre och provade valp-pliggarna på varandra.


Sent på kvällen åkte alla hem och vi fick gå och sova. Härligt!


Lekt och slagits, kampat och dragits! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 7 juli 2007 19:36

Idag har vi fått besök! Av en cyberkompis som hänger här i bloggen ibland. Fritz-Filur.


Han är född i Luleå men flyttade redan i späd ålder söderut, lååångt söderut. I Danmark. Nu skall han och hans tvåbeningar semestra här uppe en vecka. Då bor dom i vår stuga. Hur kul som helst! Han verkar vara en kille med mycket fart i, fast såklart så skulle han nosa mig i baken. Jag blev ganska sur. Tur att hans matte hade gott godis som kompensation.


Det kan bli mycket fart den här veckan!


I örat bits på baknosande Fritz! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 6 juli 2007 22:23

Igår var inte bara skink-glass och roligheter. Det var dusch-dag också... Matte tycke att jag började lukta hund. No shit? Så in i badkaret och duschad blev jag. Schamponerad och sköljd. När jag var nästan klar kikade Grynis in genom dörren till badrummet. Hon fick syn på mig som var alldeles blöt med smal nos och droppande öron. Hon blev jätterädd!! Trodde att det var nått sjöodjur som flyttat in i badet allraminst. Hon skällde och morrade. Matte och jag skrattade lite och matte ropade på henne. Till slut vågade hon komma in och nosa. Trots att jag luktade en del schampo så insåg hon att det var jag och inte ett monster.


Sen var det lillasysters tur. Hon gillade inte att bli duschad! Schamponeringen var rätt OK, men inte att bli spolad överallt. Efteråt for vi runt som skållade troll i solen. Torkade fort i det varma vädret och sen fick vi den goda glassen som jag berättade om igår.


Skrämmer Gryn när jag duschar hyn. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 5 juli 2007 15:29

  • Ta en fryspåse. Lägg i en skiva skinka eller annat smaskigt pålägg, eller varför inte några hundmatskulor!
  • Fyll i en liter vatten.
  • Knyt ihop påsen och lägg i frysen.
  • Vänta tills det blivit en hård isklump.
  • Ta ut ur frysen och ta bort plastpåsen
  • Ge till hunden!

Glassen går naturligtvis att göras utan smaksättning, kallas då bara is...


/Tuffas matte

Av Tuffa & Grynet - 5 juli 2007 15:24

Min matte hon är en luring hon... Fixade isglass med skinksmak åt oss idag. Det var jättevarmt redan på morgonen och jag orkade inte ens busa efter frukost. Var tvungen att muttra lite åt lillasyster när hon kom spjonkande och ville brottas då jag låg och vilade. Vi fick sitta i fängelset ett par timmar tills matte kom tillbaka från jobbet.


Vi vilade ganska mycket medan hon plockade fram sina pappersbuntar och fixade med dom. Trist jobb, fattar inte varför vi inte är ute och skrotar utomhus jämt när det är jobbdags. Nåväl... Nu är det tokvarmt ute och då tog matte fram två isklumpar från frysen. Som luktade skinka! Hur gott var inte det! Nu ligger vi och slickar och gnager lite på varsin isklump och det svalkar gott i magen.


Ropen skall skalla! Skink-glass åt alla! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 4 juli 2007 18:27

Idag har vi jobbat igen. Åkt en massa mil med bilen, stannat och badat, åkt i bilen igen... Så var vi framme. Jag fick gå i koppel i början. Grynis snosade runt. Massor av spännande saker fanns det. En hönsgård där det gick hönor och kluckade och en hage där det gick kossor...


Kossorna vart väldigt entusiastiska när vi kom så dom skuttade längs med staketet på sin sida. Grynet blev lite dämpad och ville gå mellan mattes fötter.  Sen satt vi en stund och kikade på kossorna medan matte skrev i sina papper. Grynis smög iväg och åt lite bajs...


Sen gick vi och hälsade på farbröderna och tanterna som var borta vid en eld. Dom var så trevliga och verkade inte rädda för hundar. Då fick jag  komma lös, äntligen! Grynis och jag sprang direkt och kikade lite extra på hönorna. Dom är lagom farliga att kika själv på, kossorna tordes vi inte kolla på utan matte.


En snäll farbror gav oss kallt, gott vatten. Vi drack jättelänge. Sen var det in i bilen igen och hemmåt. Med stopp för ett bad på hemvägen så att vi inte kokade upp så var vi hemma efter ett par timmar.


Skönt att ligga i svala gräset i skuggan!


Kanske jag kliver opp, för att ta mig ett dopp. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 3 juli 2007 22:54

...börjar den däringa Löpen vara över. Det är så himla tröttsamt att tvätta sig och golven hela tiden. Inte får man komma upp och mysa i sängen heller...


Matte tycker det är bra också eftersom vi får herrbesök till helgen. Inte vet jag varför men hon har säkert rätt. Vi ska få långväga besök nämligen. Fritz-Filur och hans tvåbeningar kommer. Det ska bli himla skoj! Han ska vänstervarva med sin mor och en massa andra briarder på söndag. Jag slipper vänstervarva denna gång, men vi kanske åker dit och tittar och hejar på Fritz och Doris.


Det är jättevarmt ute igen. Tur att matte har sån luftblås i bilen så att det snabbt blir svalt och skönt. Så får man stanna och bada ofta också!


Sol och bad och åka bil, gör vi ofta många mil. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 2 juli 2007 06:59

Mattes lillasyster fyller 18 år idag! Grattis till henne! Massor av blöta pussar skickar jag och Grynet till dig!


Slafspussar!/Tuffa 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards