Alla inlägg under augusti 2007

Av Tuffa & Grynet - 7 augusti 2007 21:22

Idag åkte vi hem igen. Det var lite trångt i bilen eftersom vi tog med oss mattes minsta lillasyster hem. Det är roligt. Nu ska hon och jag ut och springa!


Jubel och fröjd! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 6 augusti 2007 18:29

Idag är det jättevarmt. Flåsigt och soligt. Det är skönt för då är alla dörrar öppna så man kan gå ut och in som man vill. Sen så tycker människorna också att det är varmt så då kan man få åka och bada.


Det gjorde vi! Matte packade en fikakorg och så åkte vi iväg till stranden. Jag blev jätteglad och sprang rätt ut i plurret. Alla tvåbeningar klädde ju av sig först, så satte dom på sig mindre och tajtare kläder. människor är bra konstiga. Lättare om man bara har päls, då behöver man aldrig fundera på sånt.


Vi gick i alla fall ut i vattnet allihopa och simmade. Grynet också! Hon simmade som värsta lilla bisamråttan. Jag var dit och skulle ge henne en uppmuntrande klapp på ryggen, men då försvann hon under vattnet. Kom upp och spottade och fräste gjorde hon. Tyckte visst inte om att dyka....


Sen fikade vi Muffins! Det brukar matte och husse kalla mig ibland, och det förstår jag så goda som dom var. Jag åt till och med pappret runt dom. Grynet drack lite saft också. Muggen fastnade på nosen på henne.


Sen sov vi gott när vi kom hem! Matte också!


Busa, simma, fika och stimma! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 5 augusti 2007 11:21

Se så fina dom är! Men men fick inte hoppa med stora briardtassar på dom...

Av Tuffa & Grynet - 4 augusti 2007 10:48

Idag var det då dags för mattes lillasyster att Gifta sig. Alla for runt som skållade råttor och klädde på sig fina kläder och grejade. Sen packades vi alla in i bilen och så åkte vi till ett stort, vitt hus med en tupp på taket. Där fick Grynet och jag inte gå in. När dom kom ut igen så kastades det mat på lillasyster och hennes långa man. Knasigt. Kasta mat....


Så skulle alla människor gå iväg och svara på frågor och dricka bubbligt dricka. Vi fick komma ut och hälsa lite. Massor av folk var det.


När det var dags för Grynet och mig att få middag, eller faktiskt senare än så... Så kom husse ut för att ge oss käk. Jag bestämnde mig för att kolla hur matte hade det och satte den fenomenala nosen i marken och sprang. Grynet hängde på men inte husse. In i ett stort hus bar det och där i en stor sal satt fullt med folk och åt god mat. Jag nosade och spanade lite. Hoppade upp med framtassarna på en tom stol så jag skulle se och nosa bättre. Då hittade jag matte till slut! Vi kramades en stund. Grynet hade tagit en runda och nosat på alla fötter under bordet. Så fick vi gå ut i bilen och äta middag. Men vi var i alla fall med på festen!


Kul fest för hundgäst! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 3 augusti 2007 14:38

Nu börjar det bli svårt att hålla ordning på hela flocken. Det kommer mer och mer varje dag, snart är det tjugo tvåbeningar att hålla reda på...puh! Det skall tydligen bli fler sådana där bröl-lopp som vi var på för ett par vekor sedan, så folk börjar redan samlas för att se mattes syster och hennes hane när dom skall giftas.


Vet inte om det låter så bra det där med gift. Lite farligt och så... Men det lagas en massa god mat! Idag har jag provsmakat lax-mousse och ox-filét. Båda var gott! Inget Gift i dom var det i alla fall. Grynet har fortfarande inte fått någon mat eftersom hon åt fem portioner på en gång igår. Hon har i alla fall börjat smalna. Tror jag det så stora bajshögar som hon har lagt nu på morgonen....


/ProvsmakarTuffa 

Av Tuffa & Grynet - 2 augusti 2007 16:00

Briardbrudarna vill skicka stora kramar och grattis till polaren Fritz som tog sitt andra CERT i Danmark. Snart är du champinjon Fritz!


/Tuffa och Grynet 

Av Tuffa & Grynet - 2 augusti 2007 15:36

Det där Grynet jag har, hon är ju mer än lovligt knasig. Igår gick hon rätt in i elstängslet och fick sig en tjottablängare så att hon skrikande sprang därifrån. TVÅ GÅNGER! Knäppkola...


Sen idag så var hon så hungrig på sin lunch att hon gick på matjakt och lyckades hitta påsen där matte hade vårt torrfoder. Och där försåg hon sig... AV MIN MAT!!! En dryg dagsranson åt hon på en gång... Nu ligger hon och sover och rapar och fiser på mattens säng. Magen hennes är tjock som på ett lejon som nyss ätit en hel buffel... Kanske jag kan få hennes lamm- och rosmarin-käk idag då som kompensation? Det ryktas nämligen om att Grynet inte får nån mer mat idag, eller kanske inte imorgon heller. Hehehe...


Grynet är mätt, vilket sätt! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 1 augusti 2007 19:45

Fattar ni vilken jackpott! Det växer godis på vissa buskar i skogen! Dom kallas hallon och är söta och smaskiga. Bäst är dom att plocka när matte har lyft upp en gren och skall plocka själv. Då kan man smita dit och snyta åt sig bären. Gott!


Grynet gillade också hallonen. Hon var mest med mattes lillasyster Stina och plockade. Alla bär som ramlade på marken tog Grynet hand om. Sparsamt! 


Söta bär till söta hundar! /Tuffa 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards