Alla inlägg under oktober 2007

Av Tuffa & Grynet - 9 oktober 2007 23:40

Husse och matte var oroliga igår för att det regnade så mycket på eftermiddagen. Dom föreställde sig att den stackars briardbruden satt och trånade efter dom vid fängesledörren och blev alldeles genomblöt.


Det gjorde jag i och för sig när dom klev ur bilen, men jag gick ju ut först när jag hörde bilen på gården. Innan dess låg jag nersnugglad i dom sköna filtarna inne i huset. Lillasyster också. Vi är väl inga dummingar heller?


Torr och glad, det är jag! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 8 oktober 2007 14:13

Vi har fått en ny kusin. En puddel-kusin! Hon är nästan som fawnfärgad, men med väldigt liten och spetsig näsa. Hela hon är väldigt liten, till och med jämfört med hur ynkligt liten lilla Gryn var när hon kom. Hon har flyttat in hos mattes lillasyster. Hoppas bara att inte den där gråa besten till katt äter upp lilla puddlaren!


Hon heter nåt fancy-schmansy, men kallas för Anzu (Ann-So). Det betyder tydligen att hon är en aprikos... Men det ser väl vem som helst att hon inte är, hon är ju en hund! (även om hon skam till sägandes har ett katt-halsband på sig...kolla fiskarna bara!)


Välkommen kusin!

Av Tuffa & Grynet - 8 oktober 2007 09:52

Matte har städat ute. ”Inför vintern” säger hon. Plockat in massa saker som ligger ute och skräpar och så. Vi har haft alla leksaker på bron hela sommaren. Praktiskt att kunna gå och hämta nån kul moj om man vill att lillasyster inte skall bita en i benen...

 

Nu tyckte matte att leksakerna också skulle vinterstädas. Plockade in alla och sorterade ut det som var hårt. Sen stoppade hon alla mjuka grejer i TVÄTTMASKINEN!!! Illvilligt och elakt!! Dom som luktade så lagom surt och intressant... Nu luktar dom starkt och lite stickigt. Smakar ingenting... Varför är människor sådana? Man kan ju tycka att den goda lukten inte skulle spela någon roll, dom känner ju knappt något i alla fall med sina oanvändbara nosar.

 

Nu har vi i alla fall en korg med grejer inne i köket istället. Bara att börja jobba på en mer acceptabel doft. Kanske man kan släppa ner något i toaletten...?

 God lukt i min nos, försvann i tvättmaskinen sin kos! /Tuffa
Av Tuffa & Grynet - 7 oktober 2007 21:33

Matte var i landet och grävde idag igen. Då passade Gryn och jag på att rensa lite mer i kål-landet. Det finns fortfarande goda stubbar och blad att knapra på där. Matte tyckte inte att vi skulle äta mer, men hon var ju upptagen med att krafsa i jorden hela tiden så det gick ganska bra att smyga åt sig en hel del!


Så lyckades husse stänga in mig i flipper-rummet igen. Matte och husse har en stor mojäng som blinkar och låter och som dom står och plinkar på ibland. Den kallas för "Flippret". Bredvid flippret står min säng. Där ligger jag alltid när husse eller matte flipprar. Det finns ett skönt fårskinn på sängen så man ligger så mysigt. I alla fall stängde husse dörren när han gick från rummet. Jag märkte inget för jag sov så gott. Sen när jag vaknade kom jag inte ut! Jag fick ropa några gånger innan någon fattade att jag faktiskt behövde lite assistans. Jag är ganska bra på att öppna dörrar som det räcker att stånga på. Men det där med att dra upp dom har jag inte lärt mig...


Varför går inte alla dörrar att stånga åt båda hållen? /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 6 oktober 2007 19:43

Kritisk var den också... Tyckte att jag var bekväm och att matte hade dålig kondis. Tja, vad matte anbelangar är det ju rätt i alla fall!


Matte fick lite tips på hur hon ska träna för att både hon och jag skall bli kvickare. Det var ganska kul i alla fall! Sen fick Ester komma ut och träna, så Fixa och sedan Doris. Lilla Gryn och husse tränade också. Så grillades det korv och jag fick smaka för att jag var duktig och låg bunden-hunden.


På kvällen myste vi med chips. Det är gott tycker jag. Fast den där kladdiga dippen kan dom få behålla tycker jag. Varför förstöra goda chips?


Inget klet, bättre utan smet! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 5 oktober 2007 19:42

...och svans i skog och mark!


/Svanstuffa 

Av Tuffa & Grynet - 4 oktober 2007 18:58

Det är toppen med soliga och fina höstdagar. Då blir husse och matte på så bra humör att dom tar med oss på en lång skogstur när dom ko0mmer hem från jobbet. Raakt upp i skogen gick vi. Klättrade i klippiga klippor och halkade på sliddriga lavar. Eller vi med tassar och klor halkar ju inte, bara dom som stängt in tårna i sånna där überhemska skor. Jag har provat det där med skor i vintras. Då sprack det i mina tassar för att jag var så torr och då tyckte matte att jag skulle ha skor på. Aldrig har jag halkat så mycket i mitt liv. Halare än att åka rutsch-kana till och med! Altt för att tårna och klorna blir helt obrukbara.


En annan sak som gör det svårare för tvåbenta är ju att dom saknar svans. Den är ju fenomenal att balansera med när man trippar på en smal kant eller måste svänga tvärt. Människor, dom har inte minsta tillstymmelse till svans. Måste vara svårt... Dom kan ju inte veva med den heller när dom är glada! Fast eftersom dom ju packar in sig i kläder också så kanske det är lika bra att vara utan svans...


Vevsvansig och tokfransig. /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 3 oktober 2007 10:33

Sent på kvällen kom den okända bilen tillbka med matte. Hon såg trött ut och pratade om Jävla-Jävle, eller möjligen Gävla-Gävle... Vet inte så noga. Hon blev vederbörligen pussad i alla fall!


Pussbriarden /Tuffa

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards