Alla inlägg under november 2007

Av Tuffa & Grynet - 14 november 2007 20:04

Gryn och jag har fått nya, fina reflexvästar! Så att vi ska synas ordentligt i mörkret såklart. Matte var tvungen att köpa största storleken, så vi är extra-large-hundar... Det ni!


Jag är väl ingen jätte, känner mig emr som en vätte! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 13 november 2007 23:05

...eller var det fjärren? Matte och jag var ute och tränade ikväll. Gryn och husse tränade också. Sista gångerna har matte och jag börjat med en ny grej - fjärrdirigering. Då står matte och jag nos mot nos och så säger hon - Sitt, - Ligg, - Stå! Så ska jag göra det då. Jag tycker det är lite svårt att låta bli att komma och sätta mig stjärt-in när matte säger sitt bara... Tydligen så ska matte stå en bit bort senare och jag skall vara på samma fläck och göra sitt-ligg-stå. Fast nu står hon bara precis framför mig...


Det är ganska skoj att få prova nya grejer i alla fall. Vi tränar ju förstås på alla dom gamla sakerna också, men lite nytt provar vi allt ibland! Skoj!


Förnya dig så du inte uttråkar mig! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 12 november 2007 16:00

Igår kväll vinterfixade matte våra tassar. Hon klipper bort allt ludd som sitter inne i tassen, mellan trampdynorna. Det är för att det inte skall fastna snöklumpar mellan tårna, det är inte skönt utan kan till och med göra ont!

 

Hon använder en liten morrare när hon klipper. Det är som en liten maskin som snaggar håret jättekort. Det killas förfärligt ibland! Det är jättesvårt att inte rycka i tassen då.... Sen när pälsen är borta brukar matte smörja in mellan tårna med salva som luktar bläch! Det är för att det inte ska spricka där i tassarna. Det gjorde ju det på mig förra vintern och det var inget kul. Hoppas den där äckliga salvan gör att jag slipper tass-spricket i år. Matte säger att salvan luktar tjära. Det är en hästsalva....

 

Gryn var jätteduktig! Hon är ju så himla fjamsig när matte skall klippa klorna, men det här tyckte hon tydligen var rätt skönt. Så matte klippte klorna på henne av bara farten. Hehe....

 

Kal i tass är inte kass! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 11 november 2007 15:22

En far har ju både jag och Gryn. Fast ingen av oss har träffat honom. Ingen av våra pappor bor i Sverige. Min bor i Danmark, som Fritz och Grynets bor i Frankrike. Båda är förstås stiliga herrar, men med öron som inte alls är hängande och mjuka som våra, utan står upp! Det är för att man har skurit av bitar av dom! Fy bubblan alltså! Vilken tur att man inte får det här. Tänk bara om någon skulle skära av en del av ens öra....


Där min pappa bor får hundar som har avskurna öron inte vara med på utställningar och tävlingar. Det tycker jag är bra. Då slipper kanske hundar få sånna stympade öron i fortsättningen. Där Grynets pappa bor får hundar fortfarande öronen avskurna! Dom jobbar för att det ska bli förbjudet där också så snart kanske franska briarder får ha vackra, floppsiga öron.


En pappa med stående öra, undrar om han bättre kan höra? /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 10 november 2007 17:23

Idag var det valpkursdags igen. Den här gången skulle valparna få lära sig använda näsan och därför skulle vi lägga spår i skogen! Jag fick följa med och matte sade att jag skulle få visa alla nya mattar och hussar hur det såg ut när hundar jobbar med spår.


Först fick jag visa hur man springer budföring. Det är ju jättelätt och jätteskoj! Jag rusade till kursfröken och sedan tillbaka till matte. Alla nya hussar och mattar tyckte att det verkade skoj och att jag var duktig. Haha!


Sen gick alla valparna varsitt spår. Gråhunds-Sacco var duktigast! Han var jättenoga och spårade sitt spår så fint. Han hade inte ett vanligt husse-spår, utan ett som man hade släpat en älg-klöv i. Han ska ju bli sån där älg-hund när han blir stor och ska spåra älgfötter senare.


Lilla Gryn var duktig också, fastän hon inte rastat ordentligt utan var tvungen att gå på toaletten mitt i spåret...


Till slut var det min tur att stila! Jag satte iväg, nosade, nosade, hittade pinne! Fick korv, nosade, nosade, hittade pinne! Alla människor hängde med och kikade. Matte hade lagt ut fem pinnar. Jag hittade alla. Eller....? Jag var helt säker på var den sista pinnen låg. Nosade och letade, nosade och letade. Matte sade att det var rätt, men jag hittade den inte? Någon hade snott min slutpinne! Vilket illdåd! Fy bubblan alltså.... Jag fick korv i alla fall, men det var lite konstigt att sluta utan pinne.


Spårat fort efter pinne nån snott! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 9 november 2007 22:56

Vem har norpat all fin, kall, god snö vi hade igår? Jag bara undrar?


Snö på min nos har försvunnit sin kos... /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 7 november 2007 16:10

Idag var det soligt, kallt och frostigt. Husse och matte såg helt molokna ut när dom satte sig i bilen för att åka till jobbet. Tydligen hade dom himla tråkigt där också, för dom kom hem mitt på dagen! Häpna blev vi där vi låg och gonade oss i solen på verandan.


Snabbt packade dom termos och fika i en ryggsäck och så åkte vi iväg lite längre bort i byn för att ta en långprommenad. Det finns en sån där skyltad prommenad med spångar och rastplatser där. Jag har bara gått där en gång förut och då var Esters bror Elis-Express med. 


Det var jättefränt att gå på "nytt" ställe. Gryn tyckte det var lite läskigt i början, för precis där prommenaden börjar bor det massvis med hundar. Det är sånna som jobbar med att dra släde. Dom skällde allihopa som galningar när vi prommenerade iväg. Gryn knorrade och höll sig mellan mig och matte för säkerhets skull. Husse och matte var glada att vi inte bor granne med dom. Jag med.... Låter för illa!


En jätteskön tur var det i alla fall!


Gått en tur bland gran och fur. /Tuffa 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards