Alla inlägg under december 2007

Av Tuffa & Grynet - 23 december 2007 14:36

Nä Fritz, vi har inte nosat i julsnapsen... Men vi har packat en kasse med hundgrejor, en med paket och en med kläder till husse och matte. Det betyder att vi skall åka någonstans! Jag gissar på hussmor och hussfar för det är inte så många väskor som när vi åker till mattmor.


Några av paketen matte packade luktade gott! Måntro det är hundpaket...


Vi har i alla fall varit ute och tagit en tur på isen. Det är ganska halkigt och man får tassa försiktigt så man inte drattar omkull. Trava är bäst för då har man två tassar i marken samtidigt. Gryn har ju inte riktigt fattat det så hon försöker galoppera. Vingligt blir det.... Hon är ju så luddig så hon slår sig knappt om hon trillar förstås... Husse och matte sparkade. Vi slapp dra dom idag. Dom trodde att vi skulle spinna om vi provade. Spinna? Som om man vore nån himla katt eller?


Hoppas alla får en kul, paket- och skinkfylld jul! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 22 december 2007 16:08

Vid jul så blir människorna lite galna. Dom far runt och städar och slår in grejjer i röda paket. Äter pepparkakor och dricker stark saft. Och dom tar in träd...?


Vanligtvis så är det ju så att om man så mycket som antyder att man skulle vilja ha med sig en juste pinne in så blir man åthutad och pinnen förpassad ut igen. Men nu. Ni skulle bara se vad dom släpat in! Ett helt träd!


Granen som vi plumsade runt i snön och letade efter en halv dag har nu fått komma in i vardagsrummet och har blivit påklädd ljus, pumlor och glitter. Så står den där och skäms. För vilken gran vill egentligen bli kapad och utspökad på det där viset? Gryn har ju aldrig sett den där företeelsen förut och vart jätteförvånad då hon såg trädet. Så nosade hon nyfiket på halmbocken som står under granen.... Måhända har hon hört vad bekantingen Dennis-Demon gjorde med en halmbock för några veckor sedan. Den stod ute på deras gård. Dennis brottades lite med den. Han vann! Dom hade halmad gård sedan... Hussen och matten tyckte inte att Dennis var duktig då... Konstigt.


Inne har vi gran, på tomten har vi span! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 21 december 2007 20:43

Jullov, jullov, ingen hund i bur! Jullov, jullov, klart man ej är sur! Jullov, jullov! Kul, kul kul! Julen är kommen bom faderalla, tomten är vaken, hej på dej. Titta det snöar, bom faderalla, på Hussen och på Matten och på Grynet och mej. Vov, Vov!! Vov, Vov!! Vov, Vov!! Vov, Vooooov!!

Jullov, jullov, ut i skog och mark. Jullov, jullov, dra en tur med spark! Jullov, jullov! Kul, kul kul! Julen är kommen bom faderalla, tomten är vaken, hej på dej. Titta det snöar, bom faderalla, på Hussen och på Matten och på Grynet och mej. Vov, Vov!! Vov, Vov!! Vov, Vov!! Vov, Vooooov!!

Jullov, jullov, snön kring nosen yr. Jullov, jullov, hem mot bian styr! Jullov, jullov! Kul, kul kul! Julen är kommen bom faderalla, tomten är vaken, hej på dej. Titta det snöar, bom faderalla, på Hussen och på Matten och på Grynet och mej. Vov, Vov!! Vov, Vov!! Vov, Vov!! Vov, Vooooov!!


/Tuffa sångfågeln 

Av Tuffa & Grynet - 20 december 2007 20:12

Man börjar ju vara veteran på det där med att vara omslagsflicka. Den här gången fick lilla Gryn vara med också. Matte hade skickat en bild på oss i tomteluvor och med snöiga nosar till dom braiga tjejjerna som gör briardernas särskilda tidning: BriardAktuellt.


Jättestiligt vart det! Synd bara att vi knappt har något av den där gottiga, mjuka och sköna snön kvar....


Kanske ni får se bilden på måndag!


Kul med jul! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 19 december 2007 23:57

Matte klagade på att jag luktar illa...? Fattar ingenting. Jag som just började få lite juste doft i pälsen. Hon påstod i alla fall att det bara var rena hundar som får julklappar av tomten. Måntro hon ljuger men man törs ju inte chansa...


I badet bara. Skrubba och schamponera hela hunden. Mig alltså. Öronen och mustacherna särskilt noga. Ljummet, skönt vatten.


Sen torkade matte mig med en handduk överallt. Jätteskönt är det! Sen blir man jättepigg och jättebusig! Busade med lillasyster en stund som såg lite borta ut. Sen fick hon också julbad.


Får vi massor av paket nu när vi luktar schampo? /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 18 december 2007 13:03

I kväll blev vi gruvligt svikna av husse. Han tog på sig roliga prommenadkläder, sen gick han ut, utan oss!


Han skulle prova att åka sådana skrid-skor... Skit-skor säger jag....


På kvällen kom våran matte hem! Jubel och fröjd! Fast nu ville hon ligga i sin säng... Bara att flytta ner i BIA-bädden igen...


Man går inte ut utan hunden!/Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 17 december 2007 12:59

Så fort gick det när vi drog husse ända bort till E4:an på isen igår. Isen är alldeles bra att springa på fastän det inte är någon snö på den och sparken glider lätt. Så är husse mycket bättre på att hjälpa till att sparka. MAtte den latingen hon bara står där och blir dragen.


Vi träffade grannarna och deras människovalpar. Dom hade konstiga skor med små spark-medar under. Det kallades skrid-skor, fast inte såg det ut som om dom skred särskilt i dom. Dom åkte jättefort dom också!


Vi lurade hem dom på lite fika efteråt. Det var mysigt!


Om det inte blir kallt snart så räcker det inte med spark, skicka oss en ark! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 16 december 2007 09:14

Matte lämnade oss och tog sin växka och åkte iväg i en främmande bil! Attans  vad orolig jag var... Hon låtsades som att hon bara skulle åka till jobbet men det vet ju jag att man inte brukar ha en sån väska med sig då!


Matte hade lagt in lyx-kongar med köttfärs i fängelset och det var ju för all del trevligt. Vi skällde lite övergivet ändå... Matte försvann...


Vi åt upp köttfärsen och tog det lugnt ett tag. Då kom samma bil tillbaka, fast med HUSSE i! Hur märkligt som helst! Men trevligt förstås....


Han hade inte fått hundprommenad på hela veckan så vi tog oss genast en tur med sparken. Hurra!


Husse och matte går skift, på svansen försiktigtvis vift! /Tuffa

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards