Alla inlägg under december 2007

Av Tuffa & Grynet - 15 december 2007 09:15

Nu börjar jag bli orolig. Matte har packat en väska och ställt i hallen. Det brukar betyda att hon skall åka iväg nånstans, ganska snart. Och husse har inte kommit hem från Tysk-land ännu... Hur ska det här sluta?


Ensamma och övergivna? /Tuffa med lillasyster 

Av Tuffa & Grynet - 14 december 2007 19:02

Idag har det varit en riktigt bra dag! Matte var ledig från sitt jobb och hade inte ställt någon väckarklocka. Det behövs ju inte heller när man har ett Gryn.... Strax före sju i morse började hon jäspa jamande. Kissnödig. Hungrig.


Matte vaknade och släppte ut oss, sen fick vi frukost och så gick vi upp och lade oss igen. Extrasovning! När det hade blivit ljust igen gick vi upp. Det var ganska varmt ute idag men snön var inte kletig utan kall och god. Efter mattes frukost tog hon sparken och krängde på oss dragselarna och så tog vi en tur. Vi drog sparken en bit och sedan fick matte sparka själv medan vi fick springa lösa och nosa. En lång prommenad gick vi. Träffade en liten rufsig vit hund och hans matte. Gryn och han hade nog velat vara lösa och leka... Så träffade vi en farbror som tyckte vi var väluppfostrade. Vi kom ju när matte ropade in oss när farbrorn kom. Det brukade inte hundar han träffat göra tydligen?


När vi kom hem så fick vi varsitt märgben. Mums! Vi låg ute och gnagde länge. Matte hölls inne och kokade knäck och gjorde sånna goda, gula bullar. När vi kom in så fick vi smaka på dom! Smaskens!


När matte degat klart så lade vi oss och slappade. Matte i soffan och Gryn och jag på fårskinnet nedanför.  Mysigt!


Bra dag, tycker jag! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 13 december 2007 08:09

Jag har lovat berätta om en gång när jag åkte buss. En buss, för er som inte vet är som en jättestor bil där man kan åka massvis med människor samtidigt. Oftast är det inte massvis med hundar, men en och annan. När vi bodde inne i stan så brukade jag ibland följa med matte till kontoret. Då satt hon i ett hus där människor inte var allergiska så hundar fick komma in ibland. Det går inte längre för allergikerna har tagit över världen och bestämt att hundar inte får vara på kontor.


I alla fall så prommenerade vi till mattes jobb. Sen när vi skulle hem så tyckte matte att vi skulle ta bussen. Det tyckte jag verkade kul. Vi ställde oss och väntade i kö och så komm en stor, röd buss. Vi klev på och jag fick åka gratis för att jag var så stilig. Matte fick betala för hon var inte lika stilig....


Så gick vi ganska långt bak och hittade ett säte. Jag satt på golvet nedanför mattes stol, men golvet var ganska högt just där eftersom bussens hjul var just under. Jag såg därför ganska bra genom fönstret och syntes bra för dom andra på bussen. Strax bakom oss satt en människovalp med sin pappa. Han tittade länge på mig, sen så sade han till sin pappa att han gillade Stjärnornas krig och allra mest figuren som heter Chewbacca. För er som inte vet hur den ser ut så lägger jag in en bild... Tydligen tyckte han att jag var lik denne Chewbacca. Undrar hur det kan komma sig?


Kul med bussar, fast man kunde få mera pussar! /Tuffa


Av Tuffa & Grynet - 12 december 2007 22:19

Min husse ska åka till Tyskland imorgon. Måhända det är där Tysken Aladdin bor numera?


Polaren Ester hade ju en sambo ett tag som kallades för Tysken. Rimligen borde han ju då vara i Tyskland eller? Om inte annat så kanske husse kan träffa nån annan stilig Tysk där nere... Kanske någon som kan flyga hem med honom? Jag har ju flygit från Små-land, alltså borde andra hundar kunna flyga från Tysk-land, eller?


Sehr gut mit ein deutscher Hund im flugzeug.... /Tuffa


Sorry för tyskan Hathil med flock.....min matte är ringrostig. 

Av Tuffa & Grynet - 11 december 2007 18:28

Våran matte går på kurs den här veckan. Hur är det bara möjligt att gå på kurs utan hund? Eller gå rhon i smyg med nån annan hund? Både Gryn och jag har gått på kurs och det är bland det roligaste man kan göra. Hur kan matte den svikaren gå på kurs utan oss alltså?


Hon påstår att det inte är en hundkurs utan en människokurs... Hmmmm.... Kan det verkligen vara så att man kan gå på människokurs? Kankse jag ska ta och anmäla mig och se om det är lika skoj som hundkurs...


Om kurs kan man inte tycka usch! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 10 december 2007 21:02

Våran husse åkte iväg i morse. Han ska vara borta hela veckan.


Det positiva är att hans säng är ledig! Det negativa är att vi måste ta hand om matte och huset alldeles själva... Dessutom är husse den som är bäst på att krafsa uppvända briardmagar. Han kan liksom inte motstå att resa sig och komma när man lägger sig på rygg. Matte är mer lat och bekväm, man får jobba lite mer för att hon ska ge sig och komma med krafs.


Ge oss krafs utan tjafs! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 9 december 2007 19:12

Idag har hela flocken varit i skogen! Super-duper-jätte-lajbans! Matte och husse ägnade sig åt att spana på träd, medan Gryn och jag höll reda på vilka älgar, rådjur, rävar och harar som gått var.


Planen var att hitta en lagom gran att ta hem till tomten att lägga paket under. Jag har ju varit med om det där förr, men Gryn har ju aldrig träffat tomten och aldrig fått julklappar. Undrans vad hon kommer att säga!


Jättelänge gick vi omkring och kikade på träd. Djup snö var det med lite skare ovanpå. Ganska jobbigt var det att plumsa fram i den så länge. Vi hittade en trevlig Gran till slut. Husse tog den på axeln och så begav vi oss hemmåt.  


nästan hemma så träffade vi grannarna och deras människovalpar. Den minsta var nedbäddad i en sån pulka som jag har dragit ved i. Han låg där och kikade. Gryn och jag ville gärna nosa på honom men matte sade att så små människovalpar inte uppskattar att få snöiga mular på sina små kinder. Han kikade på oss i alla fall och verkade gilla briardbrudar. Kanske jag hjälper hans mamma att dra honom någon gång!


Hämtat granar, träffat grannar... /Tuffa 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards