Alla inlägg under december 2007

Av Tuffa & Grynet - 7 december 2007 21:37

Regnar gör det fortfarande! Vad är det för skit? All min fina snö bara försvinner och pälsen blir våt och smetig... Tovorna växer fortare än Grynet och matte börjar muttra om tortyr-kardan.


Lyckligtvis så fick vi gå ut utan overallerna i kväll i alla fall. Vi har ju faktiskt handdukar i Norrland även om Blixtra tvivlar på det. Särskilt Gryn tycker att det är mysigt att bli torkad. Framför allt så är ju overallerna tabu att brottas i, och det är ju trist.


Vi får se om vi kanske lägger ut en bild på overall-spektaklen imorgon. Bara för att Filuren-Fritz inte skall fantisera ihop något ännu värre än han redan gjort...


En blöt briard är en glad briard! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 6 december 2007 21:52

 Husse har monterat en lampa inne i vår koja. Han tror att vi är lite mörkrädda och att det är därför vi inte vill gå in där. Hmmmm.... Kanske det. Kan ju vara trevligt att se tassen framför sig när man smiter in där i alla fall.


Hundar går inte i ide! /Tuffa 




Av Tuffa & Grynet - 5 december 2007 22:49

Idag fick matte ett brev i den lilla pratlådan hon har. Där stod det att jag hade fått ett paket som skulle hämtas på macken där vi bodde förut. Vi skickade husse som fick hämta det efter jobbet.


När matte kom hem så hjälpte hon mig att packa upp det. Jag är så dålig på sån där bred, brun tejp. Fastnar i pälsen så förfärligt. I alla fall så öppnade vi och där låg goda tuggben, en ny kong så att Gryn kan få en egen i fängelset, (hon har haft ett gammalt trasigt spengummi hittills...) och två regnoveraller......för hundar! Piiiinsamt! ÄR man nån himla chihuahua eller, no offense Leif men ändå...


Matte påstår att det kan vara bra om det är super-duper-kletig snö så att allt inte fastnar på benen, samt om det regnar nån gång när vi skall ut och vänstervarva och måste vara snofsiga i pälsen. Okej då, jag fattar, men ändå....!


I kväll gjorde sörlands-vädret en allvarlig attack på vår fina vinter och det regnade nästan. Som en blöt regn-snö-plask-blandning. Inte skönt. Tror ni inte att matte tyckte det var en förträfflig idé att prova overallerna? De är svarta med röda stripes. Ganska coola. Hål för rumpan så att man kan kissa och bajsa, och vifta på svansen såklart. Dom passade bra, bara att benen är långa som för en Grand Danois ungefär... Matte fick kavla upp dom lite. Kanske hon kan korta av dom lite senare.


Så begav vi oss ut i plasket. Funkade faktiskt riktigt okej! Torr och fin kände jag mig. Gryn klagade på att hon fick clown-fötter när overall-benen åkte ner en gång. Då hävdade hon bestämt att man inte kunde gå en enda meter till utan satte sig och grinade. Matte fick gå och rulla upp clown-foten så att tassen kom fram igen. Då gick hon igen.


En stooor nackdel finns med tönt-overallerna. Man får inte brottas i den! Skit! Gå fint och nosa går bra, men så fort man gjorde minsta lekinvit till syrran så fick man en tillsägelse av matten. Hon påstår att vi inte får bita hål i overallerna... Blah!


Jag behöver inte kläder, fastän det är dåligt väder! /Tuffa 


Och nej, det blir inga bilder på det här förnedrande spektaklet... 

Av Tuffa & Grynet - 4 december 2007 22:50

Och fort som bara attan går det. Inte för att Gryn drar så himla mycket men det är ju motiverande att ha någon som jagar fram i hälarna på en. Matte står i alla fall där bak på sparken och bara håller i sig, så fort går det.


Svisch! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 3 december 2007 08:37

Det hade snöat ganska mycket i natt så husse skulle gå upp och ploga innan han åkte till jobbet. Matte och vi hade varit och kopplat på värme hos traktorn så att den skulle vara varm och glad.


Det var den inte. Den hade inte minsta lust att gå upp så tidigt och åka ut och ploga slask. Det kan man ju förstå! Jag är själv ganska trött på mornarna. Ligger gärna kvar och snoozar lite extra. Helst i mattes varma säng...


Lilla Gryn hon går gärna upp när som helst. Hon gillar att ploga också. Lägger sig ner med huvudet på marken och så springer hon med bakbenen. Ser hur galet ut som helst. Sen är hon full av snö hela valpen. Matte har köpt sån där barnolja som Blixtra tipsade om. Vi får väl se om hela valpen blir ingniden i flott... Men det var ju det domaren sade då hon vart BIS i höstas... "Flott valp"!


Valpen full av snö, på golvet blir en sjö... /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 2 december 2007 17:11

Matte har yrt runt hela helgen och hängt upp stjärnor och röda gardiner och allsköns andra tråkigheter. Husse och vi fixade ett träd till småfåglarna igår. En fin gran med lampor i så att dom kan sitta där och äta sina frön.


Idag tog husse skidorna och så åkte vi upp till skogen för att kika efter ett träd som vi kan ta in, så att tomten har någonstans att lägga julklapparna. Gryn och jag nosade, husse kollade mest. Nu var det ganska så mycket snö i alla träd så husse tyckte det var svårt att se om något dög att ta in.


Nu dröjer det ju typ, tre veckor innan vi ska ta in det där trädet. Tur det, jag skulle nog inte kunna hålla mig från att öppna julklapparna om dom låg framme så länge!


Tycker att det vore kul, om jag fick ett ben till jul! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 1 december 2007 08:15

Såhär ser tidningen ut som jag är omslagsflicka på!


Tack snälla Kråke-matten för bilden.



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards