Alla inlägg under februari 2008

Av Tuffa & Grynet - 5 februari 2008 22:10

Idag har det varit en riktigt fet dag! Det betyder att den har varit bra om man är ung och cool... I morse sade matte "Ska vi åka till jobbet?" Jag fattade ju direkt att vi skulle med. Gryn däremot är ju lite trög så hon sprang som vanligt ner till fängelset... Matte fick ropa tillbaka henne och lasta in oss i bilen. Vi fick vara utanför mattes jobb och vakta bilen.


På hennes lunchrast så kom både hon och Grynets mammas matte och tog ut oss. Vi blev jätteglada! Gryn skuttade som en känguru och försökte pussa sin "mor-matt" i ansiktet. Så gick vi ner mot stranden, busade i snön. Gryn gjorde snöänglar hela vägen... Idag var det inte så kallt så snön klibbade lite i pälsen. I hela Grynets ansikte... Till slut hade hon inga ögon. Dom var inpackade i snö... Ju mer snö som fastnade desto vildsintare skrubbade sig Gryn i snön. Inte vart det bättre då. Matte fick sanera henne lite innan vi fick hoppa in i bilen. Jag hade tur och fick ligga i baksätet så jag slapp ligga hos snömonstret. Kanske hon är en sån där Yeti som Vandas husse pratar om...


Senare kom matte och körde iväg en bit med bilen. Så fick Gryn följa med. De var och köpte en ny, större sele till henne eftersom min gamla är alldeles för liten för det stora Grynet. Trist att jag icnte fick följa med, jag gillar den affären!


Så körde vi en bit till och så fick jag komma ut. Ha! Min tur! Tror ni vi gick till nån trevlig affär? Näe då. Till vettrinärn skulle vi... Först fick vi vänta ganska länge. Jag slaggade på golvet en stund. Så fick vi komma in och så krafsade farbror-vettrinärn mig i nacken medan matte matade mig med godis. Då nöp han mig! Aj! Var tvungen att blänga lite på honom. Sen sved det. Tydligen var det en spruta mot sån där Rabies... Himla onödigt. Jag har väl inte Rabies?


Varit på stan och i bil halva dan... /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 4 februari 2008 08:48

En stor, kall puss med en nostryffel i mitten skickar vi på din födelsedag!


Puss till syster som inte blir dyster! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 3 februari 2008 22:37

Idag var vi ute på en lång kombinerad sparktur och prommenad. Först drog Gryn och jag varsin spark med matte och husse på bort till Bäcktorpsvägen. Jag sprang först, men Gryn kom nästan ikapp! Rackarns vilken snabb brud det där är! Sen fick vi vara lösa utan sele och nosa. Matte och husse sparkade själva. Vi mötte två andra hundar som drog på varsin matte och husse. Kul att fler gör sånna roliga saker! Vi gick också förbi ett multifängelse med en massa skällande och ylande hundar som också ville ut och dra.


När vi inte hade så långt tillbaka hem så fick vi på oss selarna igen. Så satte sig husse på mattes spark och hade sin egen framför sig. Så att han som satt innuti sparkarna. Så for vi. Vi var jättesugna på att springa ifatt en Golden retriever som hade åkt förbi med sin matte och spark en stund tidigare. Så vi drog som bara attan. Matte klarade inte av att svänga hela ekipaget utan for i backen, sparkarna välte och husse ramlade av. Så drog vi honom en bit extra i snön liggandes på rygg.... Matte bara skrattade. Så reste vi upp allt igen och så bar det iväg. Matte tyckte nästan att det var otäckt, så fort gick det! Super,duper-roligt!


Kan dom inte stå, får dom själva gå! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 2 februari 2008 18:01

Det är vad lillasyster är numera. I ett visst skede i livet så händer detta de flesta briarder. Jag har själv upplevt det och nu är det Grynet-Glamours tur. Tova! Pälsen tovar nästan snabbare än vad matte hinner borsta. Sen har ju Gryn så mycket mera päls än vad jag hade i den åldern så det kan ju bli ännu värre.


Matte borstade i alla fall lite idag. Två av benen och huvudet. Det tog en och en halv timme. Stackars Gryn! En stor hög med ludd blev kvar på golvet. Jag var och kollade så inga hund-delar åkt med i kardan. En svans eller ett öra eller så. Det hade det inte. Tursamt!


Luddigt Gryn, är skön syn! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 1 februari 2008 15:10

Det kallade matte oss idag. Kan vi rå för att det stormar ute?



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards