Alla inlägg under juni 2008

Av Tuffa & Grynet - 22 juni 2008 07:57

Min matte tycker att jag gör onödiga saker ibland. Som nu, när jag har börjat löpa lagom tills Fritz ska komma och hälsa på. Jag tycker det var utmärkt, vad säger du Fritz?


/Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 21 juni 2008 22:42

Idag har vi varit ute och jobbat en massa. Vaktat matte, husse, matt-mor och Håkan som fixade i landen. Grävde och hade sig. Sen fick vi varsitt gott ben som behövde gnagas medan tvåbeningarna fikade kaka.


Sedan bestämdes det att vi behövde gå en tur i skogen för att bli lite hungriga till middagen. (Som om det skulle behövas...?) I alla fall gick hela flocken till skogs och tog den långa turen upp på berget och klättrade i klipporna. Det var toppen, fast ganska varmt och flåsigt. Människorna har det ganska bra för som kan liksom flåsa över hela kroppen. Vi hundar kan bara flåsa med tungan så det är mycket svårare när man blir varm. Vi hittade i alla fall en grop att bada i på vägen så att vi hundar fick svalka av oss lite. 


När vi kom hem gick vi ner och badade i sjön, bara hundarna tyvärr, tvåbeningarna är lite fåniga med den där badningen ute tycker vi!


Plask och plums, vill bada bums! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 20 juni 2008 22:39

Idag har hela stora flocken varit hos hussfar och hussmor. Massor av trevliga rumpkliare och korv-polaren och Basset-hunden Maja var där. God mat fanns det också. Tursamt nog för oss så fanns det massor av mat över och folk som inte orkade äta allt som dom lagt på sin tallrik. Då är dom så sparsamma och givmilda att dom gav maten till hundarna istället för att kasta den!


Tackar!


Fest rockar fett, särskilt kyckling på spett! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 18 juni 2008 22:27

Idag kom en trevlig bil körande. Min matt-mor och hennes Håkan! Jag blev jätteglad och Gryn också. Vi kollade noga ifall det var nån katt som följt med. Det var det inte. Snålt, dom har ju så många att man kan tycka att de kunde ta med någon åt oss i alla fall...


Jag längtar tills imorgon när jag får vara mer med matt-mor. Matte sade att jag inte fick sova med dem ute i stugan. Kanske jag kan få väcka dem imorgon i alla fall?


Väcka gäst gör jag bäst! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 17 juni 2008 23:51

Idag har vi jobbat igen. Åkt bil jättelänge, men kikat på fler ställen så det gjorde inte så mycket. På ett ställe träffade vi en Karelsk Björnhund som studsade i sitt fängelse. Hon var lite sur för att jag och Gryn fick vara lösa utanför hennes fängelse, men hon fick inte komma ut sa hennes husse.


Sen hamnade vi på ett trevligt ställe, hos Grynets mor-hussfar och mor-hussmor. Alltså hos Grynets mammas husses pappa och mamma! Najs! Dom hade ju förstås träffat Briardbrudar förut och visste att man bör bjuda in dom också när matte ska få kaffe. Vi strosade runt inne hos dom och nosade och fick mariekex av hussmoren. Hussfaren visade sig vara en hejare på att klia på briardrumpor så jag passade på att backa upp hela rumpan i knät på honom när han satt i kökssoffan och pratade. Han hade heller inget emot att jag kliade honom tillbaka, för han hade knäskydd i byxbenen så jag kom inte åt skinnet på honom.


Dit åker vi gärna tillbaka matte! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 16 juni 2008 21:53

Idag har vi varit ute och jobbat med matte. Det innebär alltid att man åker ganska mycket bil och däremellan får man vara ute och röra på sig på något trevligt ställe. Jobbilen som matte har är ganska trevlig att ligga och slappa i och Gryn och jag brukar ligga och kika bakåt på alla som också är på vägen och åker.


Matte vill att vi ligger hela tiden, dels för att hon säger att det är säkrare och dels för att hon ser bättre bakåt då. Inte för att jag förstår hur hon gör det, för hon har då inga ögon i nacken. Men så fort jag ställer mig upp så brukar det komma "Tuffa LIGG" där frammifrån. Jag provar att låtsas som ingenting, men då kommer det igen. Så när jag lägger mig så kommer det "Bra", så jag antar att hon hör mig eller något....


I alla fall så finns det tillfällen när man åtminstone måste få sätta sig upp och kika. Det är när matte knäpper på tick-tack-spaken. Det betyder nämligen att bilen ska svänga. Jag har lärt mig att när matte knäpper på spaken och det säger tick-tack så kan det om man har tur vara så att man är framme! Hur som helst så är det ju bäst att kolla var man är när man svänger så att man kan hitta hem om man skulle behöva det!


Måste ligga när matte kör, det säger hon att man bör! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 15 juni 2008 21:21

Jag tar den här fina pinnen med mig och så går vi ner och badar!



Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards