Alla inlägg under juli 2008

Av Tuffa & Grynet - 23 juli 2008 23:55

...Hammar-basseloop!


Den dök upp hemma på våran gård idag...


(Egentligen är det korvhunden Maja som fått ett märgben, och som gömt det innanför sina förvånansvärt töjbara hamster-läppar) 



Av Tuffa & Grynet - 22 juli 2008 23:21

Husse tog cykeln och brakade iväg med oss en tur i skogen idag. Jubel och fröjd! Det är så roligt att springa fort med husse när han cyklar. Idag fick vi vara lösa hela vägen också eftersom vi inte skulle åka längs någon bilväg. Det är bra, för då får man en massa bannor och ryck i halsen eftersom man inte får dra cykeln på samma sätt som man drar sparken på vintern. Det är lite märkligt...


Tur i skog fast vi husse inte drog! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 21 juli 2008 22:37

Idag har det reeeeegnat hela dagen. Inte så mysigt att vara ute då om inte husse eller matte är med. Men vi har myst allihopa på sängen på eftermiddagen! Hela flocken...skönt!


Från himlen kommer dusch, man blir rätt blöt då, usch... /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 19 juli 2008 23:56

Idag gick vi hela flocken på skogsprommenad. Matte är ju för all del ganska långsam med sin valp-mage, men då får man ju å andra sidan gott om tid att nosa och sånt. Matte och husse stannade också och plockade av dom där svarta bären, som dom finurligt nog kallar blå-bär...


På vägen tillbaka träffade vi en glad labrador-pojke i skogen. Tyvärr gick han i koppel och husse hade satt och kopplat oss också så vi fick inte leka. Jag var tvungen att säga åt Gryn att man inte fick klämma sig över sin storasyster för att komma närmare labradoren. Hon är ju så fjamsig den där lantlollan...


När vi kom hem tyckte vi att det var dags för bad, men matte satte sig för att rensa dom svarta bären och vägrade följa med oss ner till sjön. Hon tyckte att vi var så duktiga på att gå ner själva at vi kunde göra det den här gången... Skumt, när man har tillåtelse att göra något blir det inte lika kul som när man gör det i smyg!


I skogen växer bär och massor av annat kul finns också där! /Tuffa 

Av Tuffa & Grynet - 18 juli 2008 20:08

Matte och husse har grillat kött idag. Jättegott kött. Det kallas för Antre-kott. Jag vet inte om det är släkt med igelkott, men det har då inga taggar och inga ben. Den här antre-kotten hade däremot en hel del slams. Husse och matte var inte så nöjda och tyckte att det var en rätt dålig köttbit. Jag tycker att den var jättebra! Mycket prisvärd!


Slams betyder ju hund-gott! Väldigt gott var det!


Idag har det för övrigt kommit en massa folk upp till stugan vid brevlådan. Kanske samma barn som Grynet jagade med tratten på huvudet förra året... Matte funderade på att leta fram tratten igen och sätta på henne, för det var ett effektivt sätt att hålla dom från att springa över våran tomt titt som tätt.


Knepigt, gillar dom inte att bli kärleksfullt tacklade av två glada briardbrudar tro?


Antre-kott = igelkott? Nä, jättegott! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 17 juli 2008 22:58

...och citychicken till skogen!


Så blev det idag. Matte tog lilla Gryn med sig på en tur till stan och jag och husse gick långprommenad i skogen. Det var en skön tur och det var trevligt att ha husse för sig själv, fast jag tycker allt att han borde ha tagit fika med till oss.


Matte och Gryn hade prommenerat inne i stan, suttit i parken och ätit glass och Gryn hade spanat på skojiga duvor. Sen hade dom varit på den stora djuraffären där Gryn hade fått en sådan bräkande gris som Fritz hade med sig. Gryn tyckte att den var förfärligt rolig och var jätteglad över sin nya leksak. Hennes gris är rosa och låter knasigt om man trycker på den. Det gör Gryn jättemycket...


Ganska trevligt att få lite tid med bara husse eller matte, utan sin syster ibland!


Gryn till stan, hon är ju inte så van... /Tuffa 

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards