Alla inlägg under oktober 2008

Av Tuffa & Grynet - 15 oktober 2008 19:57

Vi har så mycket spring i benen nuförtiden!



Av Tuffa & Grynet - 14 oktober 2008 20:31

Idag var golv-gubbarna äntligen här och lade in det där nya golvet. Det har varit rätt träligt att ha ler-golv, framför allt för att det har blivit blött av blöta hundtassar och därför har det varit militärisk diciplin om att ligga stilla på madrasser tills man torkat. Det är ju trevligare om man får tassa runt i sitt hus tycker jag!


På eftermiddagen tog matte Axel i bärselen och så gick vi ut i skogen. Matte hade tyvärr järnkoll på oss idag och jag fick till och med gå i koppel en bit för att vi inte skulle ta oss en löptur igen. Jag har inte vågat tala om det, men i fredags sprang vi iväg igen och var borta i över 20 minuter... Matte var skitsur när vi kom tillbaka. Hon hade fått stå där och vänta med Axel mitt i skogen och var rädd att han skulle börja frysa. Lite skämsigt är det när man kommer tillbaka, men man blir så sugen på att springa fort-fort ibland och då går det inte att hejda sig!


Som en torped i skogen, med lillasyster som sällskap vid bogen! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 13 oktober 2008 20:23

Idag gjorde lilla Gryn nått som inte var poppis... Rullade sig i hästbajs! Jag nöjde mig med att äta det. Det tycker matte är att föredra. Matte har lovat Gryn en dusch så fort vi inte har lergolv inne. Kanske imorgon...?


Rullat sig i skit, fast matte ropar hit! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 12 oktober 2008 19:06

Man är allt bra sugen på att få jaga dom däringa svanarna!



Av Tuffa & Grynet - 11 oktober 2008 19:28

Idag så gick matte och vi förbi ett grannhus där det inte bor någon. Nu var det människor där och matte sade att dom skulle flytta dit. Vi gick upp dit för att säga hej. Matte berättade att det var dom som bodde i huset där vi blev ylade efter för ett par dagar sedan! Det skall alltså flytta ylar-hundar till det huset!


Kanske bäst att man börjar öva på att yla så att vi kan svara när dom sätter igång uppe hos sig. Vi ser deras hus från våran gård så vi kommer att höra dom jättebra.


Det var i alla fall trevliga människor, som inte ylade. Dom kunde klappa och krafsa hundar jättebra. Gryn och jag provade pussa dom ordentligt och Gryn klättrade nästan upp i knäet på hussen! Det tyckte hussen var trevligt!


Bra med nya grannar, hoppas att dom stannar! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 10 oktober 2008 20:06

Idag när Gryn och jag låg ute och gnagde på varsitt ben kom en bil körande ner på våran gård. Vi kände inte igen bilen och det skällde väldigt om den när vi ropade på matte och berättade att det kom någon. Matte kom ut och kikade och då öppnades bilen och en okänd tvåbening frågade om det var här hundpensionatet låg.


Matte sade att det tyvärr inte var det, man ska fortsätta 4-5 kilometer till förbi våran väg. Vi tyckte att det väl inte var så noga och att dom väl kunde lämna hunden här. Det lät som en ganska kul kompis, stor och bufflig som säkert kunde brottas bra. Matte sade att det räckte med två buffliga, brottande brudar och så fick bilen åka vidare.


Synd!


Hundhotell kan vi ha här, kanske blir en bra affär? / Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 9 oktober 2008 20:21

Idag gick vi en lång promenad i duggregnet. Det var jätteskönt. Matte sade att det var lika bra att ta en rejäl promenad så att vi skulle vara nöjda sedan så slapp vi bli torkade så många gånger istället. Det här lergolvet som vi fortfarande har blir inte så bra om man lägger blöta briardbrudar på det säger matte...


På den långa rundan finns två hus där det bor massor av hundar. Det är sådana hundar som jobbar med att dra slädar. Jag och Gryn brukar ju dra husse och matte på skidor och så, dom här hundarna jobbar i stora flockar och kan dra mycket större slädar, där det sitter många människor. När vi gick förbi deras hus, där dom bor i stora fängelsen utanför, så började hela slädhundsflocken att yla! Vi är inte så bra på att yla sånna yl så vi vågade inte vara med utan smög tyst förbi. 


Senare längs vägen bor det en flock hästar. Dom hade nog tråkigt idag, för när vi kom spatserande längs vägen så kom alla dom små is-lands-hästarna springande mot oss...!  Jag blev inte rädd alls... Nädå.... Skällde bara lite för säkerhets skull!


Kan du yla som en varg utan att din matte blir arg? /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 8 oktober 2008 14:51

Husse är fortfarande borta, han kommer hem i kväll. Det gör att det är lite svårt på mornarna. Annars brukar han ta en morgontur med oss och hämta tidningen, eller också tar han hand om Axel och så kan matte följa oss ut.


I morse när Axel hade ätit frukost så klädde matte på honom och sig och satte honom i selen på sin mage, under jackan och så gick vi allihop på en morgontur. Solen sken och det var frasigt och frostigt i gräset. Väldigt fint och det luktade gott överallt. Lillebror tycktes uppskatta morgonturen för han satt alldeles nöjd hos matte och kisade i solen.


Sen gick vi in och fick frukost!


Toppentur med bror, ändå är han inte så stor! /Tuffa

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards