Alla inlägg under november 2008

Av Tuffa & Grynet - 21 november 2008 22:34

...men det är faktiskt lilla Gryn som är snabbast. Hennes mamma flirtade nog med en greyhound eller nått och inte alls med Twiny-pappan som dom säger. Hon har jättelånga bakben och hon skovlar iväg med en förfärlig fart. Jag springer allt jag kan och kan nästan sätta tänderna i baken på henne, då lägger hon in en växel till och fräser ifrån mig... Surt!


Grynet är en snabb figur, erkänner vi Fritz-filur! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 20 november 2008 15:06

Idag var det tio minusgrader hemma hos oss! Det är toppen tycker vi! Solen sken också så matte tog oss och broren på en lång promenad. Broren blir nerpackad i sin vagn med fårskinn och filtar och verkar väldigt nöjd med att ligga där och softa. Om jag ite tyckte det var så spännande att nosa och nosa så skulle jag inte ha något emot att snuggla ner i vagnen själv minsann...


Vi nosade efter hästar och hundar och hejade på postbilen som körde förbi. Kollade på kossorna som bor längs vägen också. Dom börjar bli luddiga, dom sätter på sig sin vinterpäls! Jag har ju liksom päls hela sommaren också, så det märks inte så mycket skillnad när jag gör vinterpäls. Bara lite mer ludd i botten!


Tur att man har inbygd jacka, man får väl naturen tacka! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 19 november 2008 15:01

Idag jobbade husse hemma igen och tog en tur med dom långa skridskorna. Vi hade flytvästarna på och var med som vanligt. Det var svårare att springa idag. Det hade kommit upp vatten längs hela stranden. Matte sade att det var för att vattnet stigit och då kläms det upp längs stranden sådär. Man var i alla fall tvungen att hoppa mellan några stenar för att ta sig ut på isen utan att behöva plumsa i vattnet.


Matte hjälpte oss ut och sedan var isen tjock och bra att gå på. Fast halkigare eftersom det hade kommit lite vatten på den. Ganska sliddrigt.... Sen så lät det förfärligt om den! Den skrek liksom! Och bonkade! Jag tyckte det var rätt äckligt och på första bästa pir så gick jag upp på torra landet igen.


Sen sprang vi upp till matte och softade medan husse åkte en sväng till. Han sade att isen var bättre där och att nästa gång ska vi åka ditåt först!


När isen skriker och låter, nästan briardbruden gråter... /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 18 november 2008 20:36

Det där med att vara jakthund kanske inte vore så dumt. Vi gillar ju att jaga, varandra i alla fall...



Av Tuffa & Grynet - 17 november 2008 18:12

Husse fick ju långa skridskor i födelsedagspresent, idag bestämde han sig för att jobba hemma så att han kunde åka en tur i det fina vädret. När det kommer snö sedan så går det inte att åka på isen, så det gäller att passa på!


Matte satte på mig och Gryn våra flytvästar, hon sade att det kunde vara tunn is på vissa ställen och att vi kunde drulla i... Då skulle det vara bra att ha flytväst så att vi inte sjönk och så har dom bra handtag för husse att dra upp oss i igen. 


Vi drullade inte i, för isen var jättetjock! Vi var ända till fågeltornet i Mörön och sedan till småbåtshamnen. Husse åker jättefort på dom där skridskorna. Man får se till att accelerera sakta för annars blir det bambi och man spinner lös på isen...


Skön tur på hal mark, kanske snart vi åker spark! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 16 november 2008 18:08

Vi hittade inga Fritz-spår på Bälinge-berget. Men vi mötte en svart hund! Den var jätteskällig och skuttig och tyckte att vi var stora och läbbiga. Men vi var roliga och skojade bara lite med den... Matte säger att det var en lapp-hund, som ska kunna valla renar. Jag är då inte på långa vägar lika stor som en ren och luktar inte lika illa, så hur den kunde tycka att jag var läbbig förstår jag inte.


Matte torterar mig bit för bit... Jag har blivit rätt så tovig och matte har inte haft tid att kamma mig särskilt noga på hela sommaren och hösten. Nu har hon tid... Skit! Det gör förfärligt ont på vissa ställen och det tar jättelång tid. Vi kan nog stoppa en tre-fyra kuddar med luddet som lossnar. Kanske man blir helt naken innan hon är klar...


Snart blir jag bar, har snart ingen päls kvar! /Tuffa

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards