Senaste inläggen

Av Tuffa & Grynet - 21 mars 2010 21:12

Kolla bara hur mycket snö det är i fängelset!


 

Snart kanske det går att hoppa ut helt enkelt!


Om man ej av briard ser en skymt, från fängelset kanske dom enkelt har rymt?


/Tuffa & Grynet

ANNONS
Av Tuffa & Grynet - 20 mars 2010 20:37

Vi har ju levt sötebrödsdagar sedan broren föddes. Antingen har husse eller matte varit hemma och vi har såklart också varit hemma! Skrotat runt lösa på gården eller legat inne och myst. Nu är det slut med det!


Broren har börjat på dagis. Det är tydligen ett ställe där man lämnar människovalpar på dagarna. Han verkar tycka att det är ganska fräsigt och berättar om massor av leksaker och kompisar. Vi får dock inte följa med på något dagis... Vi får sitta i fängelset!


Det är för all del ganska gott väder nu så man kan ligga och sola och spana hela dagarna. Matte och broren kommer hem mellan lunch och middag ungefär och då får vi såklart komma ut.


Vi tycker nog att vi kunde få följa med broren till dagis. Vi har hört att alla dom där människovalparna spiller förfärligt mycket när dom äter och det finns inga hundar som städar golven där på dagis. Vi tycker det verkar behövas lite hund-tjänst alltså!


Matte säger att det säkert inte går eftersom det alltid finns en massa ´llergiska människor på sånna ställen. Det tycker vi är skit!


Bort med allergi mot hundar tycker vi! /Tuffa & Grynet


 

ANNONS
Av Tuffa & Grynet - 6 mars 2010 13:44

Matte och husse och broren har varit ute och skottat snö halva förmiddagen. Sen kom dom på att det skulle grillas korv! Jubel och fröjd!


Vi övervakade noga hela proceduren med tändande av brasa och framtagandet av korv. När husse grillade så vattnades det i munnen...


Jag låg så nära jag vågade för att det inte skulle ryka i nosen. Jag gillar korv, men inte rök.... Gryn och jag fick smaka och så fick vi korvbrödet som inte broren orkade äta upp. Han kan nämligen prioritera den killen. Om man inte orkar allt så äter man korven i första hand. Vem vill ha bröd liksom? Nåja, vi vill ha bröd, i alla fall i brist på mer korv...


Nästa gång vi grillar vore det bra

om vi varsin egen korv kunde få ta!

/Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 1 mars 2010 20:07

Alltså, vi gillar snö, men nu kanske det kan sluta snöa och bli skare så att man kan fräsa på lite eller?


Vi måste simma i snön och det är svårt att gräva fram gamla kålplantor ur komposten. Lilla Gryn höll på att snöa över på förmiddagen när hon tog sig en liten lur...

 

Tänk om hon hade försvunnit! Tinat fram till våren.... Hon fick tina i badrummet sedan. Fast inte var hon särskilt bekymrad för översnöandet inte. Myste i sin sköna snödriva. Men så är hon ju rätt knasig också...


Grynet sover gott i snön, själv väljer jag sängen, skön! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 27 februari 2010 19:43

Vi vaktar ganska mycket jag och Grynet. Man måste det när man har hem och flock att ta hand om! Särskilt viktigt är det när man är ensam ute och inte matte kan ha nån koll på om hemska odjur kommer att anfalla!


Så Gryn och jag patrullerar och spanar och lyssnar och nosar. Vi hör ganska ofta misstänkta saker. Sådana som måste skällas på! Vildsint! Så att ingen obehörig kommer hit och ställer till med något.


Här är en stilstudie på lilla Gryn som skäller på nått farligt:

 

Notera den elegant uppkastade nosen som sprider ljudet maximalt!

Jag håller span framåt eftersom lilla Gryn har nosen i skyn. Sedan byter vi.


Matte och husse blir konstigt nog inte alls nöjda och belåtna när vi ger hals mot farligheterna...?


Skäll på farligt ljud man hör, varje duktig vakthund bör! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 16 februari 2010 21:11

Vi har blivit utmanade av Leonbärjarna Valle och Bamse. Man ska hitta bilder i sin dator och lägga upp. Vårans dator är för hemskans full med bilder på broren så det var ju ren flax att vi faktiskt råkade vara med på den sjunde bilden i den sjunde mappen!


 

Den är från skid- och rus-bus-turen som vi gjorde i lördags! Det är Gryn som är längst fram i vassen och Tuffa som är mellan Gryn och husse. Broren sitter bak i pulkan och sjunger och käkar snö. Ni får en bonusbild på broren också!


 

Han ser rätt cool ut med sina solbrillor! Det var en trevlig tur med kex-paus på mitten. Vi tänkte hänga på en goldenkille som kom dragandes på sin skidande husse, men vi fick inte....


Nu ska man utmana sina kompisar att leta upp den sjunde bilden i den sjunde mappen, men vi tycker att man kan känna sig träffad och göra det på skoj om man vill och önskar så vi skiter i att utmana nån särskild! Men vi blir hemskt glada om ni gör det såklart!


Ta gärna en bild när du är glad och vild! /Tuffa & Grynet

Av Tuffa & Grynet - 12 februari 2010 19:11

Matte kom hem rätt tidigt igår och blev inspirerad av solen eller nått... Hon tog oss i alla fall på en sparktur med dubbeldrag. Både Gryn och jag var taggade så vi howlade för fullt innan matte gav klartecken till att springa. Äntligen! Vi sprang! Matte stod och blinkade bort tårar i fartvinden. Höll balansen dåligt.... Vi kände att det ryckte lite i linan och att matte kved "stopp" där bakom, men vem bryr sig? Vi hade ju bara sprungit ett par hundra meter. Vi sprang en bit till. Mattes kvidanden övergick i avgrundsmorr och tillika vrål. Vi sprang en bit till. Matte hotade med svanskupering tillika indragen kvällsmat... Vi stannade till.


Där bakom låg matte på mage med sparken i en hand och draglinan i den andra. Konstigt att det gick lite tungt... Släpa ett matte-ankare sisådär 50 meter....


Nå, hon tog sig upp igen och lyckades koncentrera sig på att stå resten av vägen. Vi koncentrerade oss på att springa, och springa, och springa!


Matte vinlade och föll, tur att mattes brallor höll! /Tuffa

Av Tuffa & Grynet - 7 februari 2010 11:27

Det är supersoligt i norr-land idag och bara lagom kallt ute. Husse och matte blev upplivade och plockade fram dragselarna. Broren packades i en låda och så gav vi oss iväg på sparktur! Matte fick åka bakom Tuffa och husse och broren bakom Grynet. Full fräs iväg! Matte och broren tyckte det gick väl fort och klagade på att det rann tårar från ögonen på dom. Knäppt att hålla på att grina när man har så kul! När vi kom ifrån landsvägen och upp på våran prommenad-grusväg så fick matte ta broren och så körde husse och vi en extra-frull-fräs-tur!


Vi sprang så det visslade och snön sprutade! Sjuk-nasten har sagt att det är bra för Tuffas onda att dra, bara hon inte får ont efteråt. Vi har inte märkt att det har gjort ont så därför dragar vi! Vi fick jogga en stund när vi kom tillbaka till matte och broren. Bara för att vila lite inför sista draget längs landsvägen, hem igen.


Det var en väldigt trevlig tur och alla var glada efteråt. Nu ska vi vila och sedan kanske åka till hussmor och hussfar. Broren ska simma i eftermiddag och då passar vi på att få middag borta!


Härligt med spark över snöklädd mark! /Tuffa & Grynet

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Briardbrudens blogg med Blogkeen
Följ Briardbrudens blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se